Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP yllättää: Paatero palaa kuntaministeriksi, Harakka vaihtaa salkkua, Rinteestä varapuhemies

MINISTERIT: Työministerin pesti on tulossa Helsinkiin ja Tuula Haataiselle.Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä.

SDP:n puoluevaltuusto päätti sunnuntaina puolueen pääministeriehdokkaan lisäksi SDP:n ministerinimistä.

Tältä lista näyttää.

Eurooppa ja omistajaohjausministeri: Tytti Tuppurainen, 43, kolmannen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Tuppurainen on toiminut suuren valiokunnan varapuheenjohtajana.

Kuntaministeri: Sirpa Paatero, 55, viidennen kauden kansanedustaja Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. Paatero on toiminut aiemmin kehitysministerinä sekä kunta- ja omistajaohjausministerinä. Paatero on SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri:Ville Skinnari, 45, SDP:n varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Perhe- ja peruspalveluministeri: Krista Kiuru, 45, neljännen kauden kansanedustaja Satakunnan vaalipiiristä. Kiuru on aiemmin toiminut asunto- ja viestintäministerinä, opetusministerinä sekä opetus- ja viestintäministerinä.

Liikenne- ja viestintäministeri: Timo Harakka, 56, toisen kauden kansanedustaja Uudenmaan vaalipiiristä. Harakka on toiminut valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana.

Työministeri: Tuula Haatainen 59, eduskunnan ensimmäinen varapuhemies ja 5. kauden kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä sekä sosiaali- ja terveysministerinä.

Väistyvä pääministeri Antti Rinne nostetaan Haataisen tilalle eduskunnan varapuhemieheksi.

Lue myös: Sanna Marin pääministeriehdokkaaksi, näin hallitus halutaan nyt muodostaa