Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusta yllätti: Katri Kulmuni nousee jo nyt valtiovarainministeriksi – katso tästä kaikki ministerinimet

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja meppidelegaatio nimesivät maanantaina aamulla yhteiskokouksessaan keskustan ehdokkaat valtioneuvoston jäseniksi.

Keskusta esittää, että valtiovarainministeriksi siirtyy keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni

– En ollut ajatellut, että tilanne tulee näin nopeasti vastaan. Mutta koska meillä nimitetään uusi valtioneuvosto, koen, että puolueen puheenjohtajana minulla on vastuu ja velvollisuus kantaa raskainta salkkua, Kulmuni kertoi tiedotustilaisuudessa.

Kulmuni korosti sitä, että pääministerin ja valtiovarainministeriön yhteistyön on toimittava mutkattomasti.

Lue myös:SDP yllättää: Paatero palaa kuntaministeriksi, Harakka vaihtaa salkkua, Rinteestä varapuhemies

Keskustan konkari Seppo Kääriäinen Uutissuomalaiselle: Sanna Marinin ja Katri Kulmunin yhteistyö toimii – paljastaa myös, että "yhteyttä otettiin" hallituskriisin aikaan

Puolustusministerinä jatkaa Antti Kaikkonen Jari Leppä jatkaa maa- ja metsätalousministerinä. Hanna Kosonen jatkaa tiede- ja kulttuuriministerinä AnnikaSaarikon äitiysloman sijaisena. Mika Lintilä siirtyy elinkeinoministeriksi.

Keskusta ilmoitti sunnuntaina lähtevänsä mukaan hallitukseen. Näin ollen hallitusta ollaan muodostamassa samalle viiden puolueen pohjalle kuin eronneen Antti Rinteen (sd) hallitus. Hallituspohjan muodostavat SDP, keskusta, vasemmistoliitto, vihreät sekä Rkp.

Tässä keskustan koko ministerlista:

Valtiovarainministeri: Katri Kulmuni, 32, kotoisin Torniosta. Suomen Keskustan puheenjohtaja. Toiminut valtioneuvostossa aikaisemmin elinkeinoministerinä. Harrastukset: teatteri, kävely, television ajankohtaisohjelmat. Ministerinä häntä erityisesti kiinnostaa kuinka Suomesta tehdään hiilivapaa maa siten, että teollisuuden ja yrittäjyyden toimintaedellytykset säilyvät hyvinä. Kulmunia kiinnostaa myös aluepolitiikan kysymykset ja Suomen alueellisen tasa-arvon kehittäminen.

Maa- ja metsätalousministeri: Jari Leppä, 60, kotoisin Pertunmaalta. Toiminut valtioneuvostossa aikaisemmin maa- ja metsätalousministerinä. Harrastukset: liikunta, raviurheilu, metsästys ja näytteleminen (kesäteatteri). Ministerinä on toiminut aktiivisesti suomalaisen ruoan ja kestävän metsätalouden puolesta.

Elinkeinoministeri: Mika Lintilä, 53, kotoisin Toholammilta. Toiminut valtioneuvostossa aikaisemmin valtiovarainministerinä ja elinkeinoministerinä. Harrastukset: raviurheilu, jalkapallo, urheilu. Ministerinä on toiminut aktiivisesti suomalaisen yrittäjyyden ja kotimaisen omistamisen puolesta.

Puolustusministeri: Antti Kaikkonen, 45, kotoisin Tuusulasta, syntynyt Turussa. Toiminut valtioneuvostossa aikaisemmin puolustusministerinä. Harrastukset: jalkapallo, sähly, lukeminen, kuntoilu, kulttuuri. Kokenut ulko- ja turvallisuuspolitiikan osaaja. Ministerinä toiminut suomalaisten turvallisen arjen puolesta.

Tiede- ja kulttuuriministeri, Hanna Kosonen, 43, kotoisin Savonlinnasta. Toiminut valtioneuvostossa aikaisemmin tiede- ja kulttuuriministerinä. Harrastukset: suunnistus, juoksu, hiihto, jooga, lukeminen ja kaikki mahdollinen kulttuuri. Ministerinä on toiminut aktiivisesti suomalaisen sivistyksen, kulttuurin ja luovan talouden edistäjänä.

Päivitetty 9.15. Lisätty jäsenten esittelyt.