Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutissuomalainen: Presidentti lyhentäisi presidenttikautta, puolueet eivät – "Aikamme suuria ongelmia on muutenkin lyhytjänteisyys"

Puolueet eivät innostu tasavallan presidentti Sauli Niinistön ehdotuksesta presidenttikauden lyhentämisestä. Harry Harkimon nyt-liike on ainoa poikkeus, selviää Uutissuomalaisen eduskuntaryhmien johtajille tekemästä kyselystä.

Tyrmäys tulee suurimmalta puolueelta SDP:ltä, kokoomukselta, keskustalta ja RKP:ltä.

Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit selvittäisivät asiaa. Vihreillä ei ole kantaa.

– En innostu. Aikamme suuria ongelmia on lyhytjänteisyys, ja presidentin toimikauden lyhentäminen voisi olla taas pieni askel väärään suuntaan tässä suhteessa. Vaalejakin on kovin tiheään – kohta vielä sote-alueiden vaalit nykyisten päälle, jos hallitusohjelma toteutuu, Kai Mykkänensanoo Usun haastattelussa.

Niinistön kertoi oman kantansa asiasta Salon Seudun Sanomien haastattelussa marraskuun alussa. Hänestä kuusi vuotta on poikkeuksellisen pitkä ja vaihtoehtona voisi olla kaksi kertaa viisi vuotta tai kolme kertaa neljä vuotta.

Jo eduskunnan puhemiehenä 2008 hän kertoi haluavansa lisätä presidenttikausien määrää kolmeen niin, että presidentti voisi hallita kaksitoista vuotta kuten nykyään.