Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö tiivistyy entisestään – ministerit Kaikkonen ja Hultqvist: "Yhdessä olemme vahvempia"

Suomi ja Ruotsi tiivistävät puolustusyhteistyötään entisestään, lupaavat puolustusministerit Antti Kaikkonen (kesk) ja Peter Hultqvist (sd).

Ministerit julkaisivat yhteisen puheenvuoron Suomessa Lännen median lehdissä ja Ruotsissa Dagens Nyheterissä.

– Puolustusyhteistyömme lujittaminen palvelee monia tarkoituksia. Suomella ja Ruotsilla on yhteisiä geostrategisia intressejä ja näkemyksiä Itämeren alueen turvallisuushaasteista, ministerit toteavat.

– Sekä Suomen että Ruotsin turvallisuuspolitiikka liittyy selkeästi maidemme EU-jäsenyyteen ja tiiviiseen kumppanuuteen Naton kanssa. Lisäksi edistämme yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, vahvaa transatlanttista yhteyttä ja pohjoismaista yhteistyötä.

Ministereiden mukaan yhteistyön tiivistämiseksi on toteutettu paljon konkreettisia toimia, ja työ jatkuu edelleen.

– Maamme haluavat kantaa yhdessä vastuuta rauhan, kriisin ja sodan aikana. Sillä on vakauttava vaikutus, ja se nostaa sotilaallisten välikohtausten kynnystä lähialueillamme. Yhteistyömme antaa vahvan signaalin mahdollisille vastustajille siitä, että olemme sekä halukkaita että kykeneviä toimimaan yhdessä kaikissa olosuhteissa.