Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viina vei hautaan 1 683 suomalaista viime vuonna – tilastot nousuun ensimmäisen kerran sitten vuoden 2006

Suomalaisten alkoholikuolemien määrä lähti viime vuonna kasvuun ensimmäisen kerran sitten vuoden 2006, tiedottaa Tilastokeskus.

Vuonna 2018 alkoholin aiheuttamat kuolemat jäivät kuitenkin selvästi huippuvuosista 2007–2009, jolloin alkoholiin kuoli yli 2 000 henkilöä.

Alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytykseen menehtyi viime vuonna 1 683 henkeä, joista miehiä oli 1 269 ja naisia 414. Lisäystä edellisvuoteen oli yli 100 henkeä.

Kolme neljästä alkoholisyihin menehtyneistä oli yli 55-vuotiaita. Alkoholiperäisten syiden osuus kaikista kuolemista oli kolme prosenttia.

Alkoholin aiheuttamat kuolemat sisältävät alkoholiperäisiä tauteja ja tapaturmaisen alkoholimyrkytyksen. Yli puolet alkoholikuolemista johtui alkoholin käytön aiheuttamista maksasairauksista. Alkoholiset sydän- ja maksasairaudet sekä alkoholimyrkytykset lisääntyivät nekin edellisvuodesta.

Alkoholimyrkytyskuolemien määrä kasvoi 255 kuolleeseen, mikä oli yli 40 henkeä enemmän kuin edellisenä vuonna. Yli puolet kuolleista oli 45–64-vuotiaita miehiä.

Kokonaisuudessaan alkoholimyrkytysten osuus kaikista alkoholikuolemista on kuitenkin pienentynyt kymmenessä vuodessa 26 prosentista 15 prosenttiin.