Kuinka Lappeenranta voisi lisätä vetovoimaansa lapsiperheiden ja nuorten aikuisten keskuudessa? – Osallistu kyselyyn verkossa

Kuvituskuva.  Katja Juurikko / arkisto

toimitus

Etelä-Karjalan maakunnan väestöennusteet ennakoivat maakunnan väestön vähenevän 16 000 asukkaalla vuoteen 2040 mennessä. Samalla ajanjaksolla Lappeenrannan kaupungin väkiluvun arvioidaan vähenevän muutamilla tuhansilla asukkailla, etenkin syntyvyyden laskun vuoksi.

Lappeenrannan kaupunki haluaa selvittää kyselyllä, mitä kaupungissa tulisi tehdä, jotta Lappeenranta olisi mieluinen asuinpaikka ja millä keinoilla voidaan vaikuttaa syntyvyyden nousuun. Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinosen mukaan kaupunki kaipaa lisätietoa alueen vetovoimatekijöistä.

– Edelleen kaipaamme tietoa siitä, miten nuoret ja lapsiperheet saadaan viihtymään Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa entistäkin paremmin. Haluamme myös tietää, miten pystyisimme parhaiten vaikuttamaan Lappeenrannan väestökasvuun ja kehitykseen.

Kyselyn vastauksia käytetään nuorten ja lapsiperheiden palveluiden kehittämiseen. Alueella asuville nuorille ja lapsiperheille suunnatun kyselyn lisäksi kaupunki teettää toisen kyselyn, jonka kohderyhmänä ovat mahdolliset paluumuuttajat. Tämä kysely toteutetaan keväällä 2020.

– Tiedämme jo ennestään, että paluumuuttajille työpaikka on ykkönen. Tämän lisäksi haluamme selvittää, mitkä ovat niitä muita tekijöitä, jotka saisivat palaamaan Lappeenrantaan. Ovatko ne esimerkiksi lasten harrastusmahdollisuudet, koulutus tai varhaiskasvatuspalvelut, selventää Heinonen.

Nyt auki oleva kysely on suunnattu etenkin alueen nuorille aikuisille, opiskelijoille ja lapsiperheille, mutta vastata voivat myös muutkin. Kysely on auki 31.1.2020 saakka. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan muun muassa uimahalli- sekä elokuvalippuja sekä Lappeenrannan kaupunginteatterin lahjakortti.

– Osa kyselyn kysymyksistä on melko henkilökohtaisiakin, mutta toivomme, että mahdollisimman moni vastaisi. Näin saamme parhaan tiedon siitä, miten voimme kehittää kaupunkia entistä paremmaksi paikaksi asua ja elää, kommentoi Heinonen.

Vastaa kyselyyn verkossa 31.1. mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu