Talvimyräkkä katkoi sähköt Etelä-Karjalassa yli 2500 asiakkaalta – uudet katkokset vielä mahdollisia

Kuvituskuva. Heli Kurimo

toimitus

Talvimyräkkä aiheutti keskiviikko-illan ja torstain välisen yön aikana useita sähkökatkoja Savitaipaleella, Taipalsaarella, Lemillä ja Lappeenrannassa. Enimmillään myräkän aikana on ollut reilut 2 500 Energiaverkkojen asiakasta. Nyt torstai-aamuna sähköttä on reilut 200 Energiaverkkojen asiakasta Lemillä ja Savitaipaleella. Energiaverkkojen käyttökeskuksesta kerrotaan, että vaikka säätilanne ennusteen mukaan päivän aikana selkenee, voi yksittäisiä katkoja vielä ilmetä mikäli alueella lumisade jatkuu.

– Ilman pakastuessa lumisade kertyy tykkylumeksi puihin ja se voi aiheuttaa uusia katkoja, muistuttaa sähkön käyttöpäivystäjä Juha Velin

Pienjännitevioista ei ole toistaiseksi ilmoituksia asiakkailta tullut vaan kaikki käyttökeskuksen tiedossa olevat viat ovat olleet keskijänniteverkon vikoja. Vikoja ovat aiheuttaneet lähinnä sähkölinjoille taipuneet lumiset oksat tai kaatuneet puut. Mikäli uusia vikoja säätilanne ei enää aiheuta, lähes kaikki viat saataneen korjattua tämän päivän aikana.

Sähkönjakeluverkkomme reaaliaikaisen tilanteen näkee häiriökartalta Asiakkaita pyydetään huomioimaan, että pienjänniteverkon häiriöt eivät kuitenkaan näy automaattisesti kartalla, joten jos kiinteistössä ei ole sähköä eikä vika näy kartalla, on hyvä soittaa vikapäivystykseen.

– Pyydämme myös ilmoittamaan havainnot sähkölinjalle kaatuneista tai nojaavista puista sähkön vikapalvelunumeroon 020 690 401 (mpm/pvm) viipymättä niin saamme palautettua sähköt alueella nopeammin takaisin. Sähkölinjalla havaittuja puita ei saa missään tilanteessa omatoimisesti poistaa, käyttökeskuksesta muistutetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu