Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yöksi kotiin -kutsutaksikokeilu alkaa Lappeenranta−Helsinki-Vantaan lentoasema sekä Lappeenranta−Kouvola välillä

Lappeenrannan kaupunki aloittaa kutsutaksikokeilun Lappeenranta−Helsinki-Vantaan lentoasema sekä Lappeenranta−Kouvola -välillä. Yöksi kotiin -pilottihanke toteutetaan 22.12.2019–31.5.2020. Hanketta rahoittavat Etelä-Karjalan kauppakamari, LUT-yliopisto ja Lappeenranta-Imatran kaupunkiseutu. Taksin voi tilata myös Imatralle tai muualle Lappeenrannan ulkopuolelle taksitaksan mukaisesta lisämaksusta. Kuljetuspalvelun liikennöinnin voitti kilpailutuksessa Taksi Saimaa Oy.

– Kutsutaksikokeilulla haluamme parantaa Helsinki-Vantaan lentoaseman kulkuyhteyksiä Etelä-Karjalaan varhaisten aamulentojen ja illan paluulentojen aikaan, kertoo Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski

− Matkavuorokaudet vähenevät, kun ei tarvitse jäädä enää yöpymään pääkaupunkiseudulle. Lisäksi kutsutaksipalvelu ja kysyntäkokemukset luovat pohjan edunvalvonnalle Kouvola-junayhteyden jatkamiseksi Lappeenrantaan.

Kutsutaksiyhteys on käytännössä liityntäkuljetus Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Lappeenrannan paikallisliikennealueen välillä liittyen myöhään saapuviin ja aikaisin lähteviin lentoyhteyksiin. Asiakkaiden tarpeen ja aikataulumahdollisuuksien mukaan taksikyyti jatkuu maakunnan muihin kuntiin.

Kutsutaksin voi tilata sunnuntaista perjantaihin niin, että lähtö Helsinki-Vantaalta Lappeenrantaan on noin kello 23:30. Lappeenrannasta Helsinki-Vantaalle mentäessä lähtö on noin kello 03:00. Taksin on oltava perillä Helsinki-Vantaan lentoasemalla kello 06:00 mennessä.

Kutsutaksin voi tilata myös Kouvolan rautatieaseman ja Lappeenrannan paikallisliikennealueen välille. Juna kulkee Helsinki-Kouvola -väliä maanantaista sunnuntaihin kello 23.59-1.40. Lähtö junan saapumisen jälkeen Kouvolasta on aikaisintaan 10 minuuttia junan todellisesta saapumisajasta tai jo aiemmin, mikäli kaikki kyydin etukäteen tilanneet matkustajat ovat kyydissä.

Aamuyöllä maanantaista perjantaihin kutsutaksin voi tilata myös silloin, jos on menossa Kouvola-Helsinki -junaan kello 4.50-6.34. Lähtö junalle Lappeenrannasta on silloin noin kello 03:30.

Kutsutaksin tilaus on tehtävä vähintään 24 tuntia ennen kuljetuksen arvioitua lähtöaikaa. Palvelu maksaa asiakkaalle 87,50 euroa suunta Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Lappeenrannan paikallisliikennealueen välillä. Kouvolan rautatieaseman ja Lappeenrannan paikallisliikennealueen välillä palvelu maksaa asiakkaalle 50 euroa suunta. Lisäksi Imatralta ja muualta Lappeenrannan ulkopuolelta yhteiskuljetusta käyttävät matkustajat maksavat normaalin taksimatkan hinnan Lappeenrannan paikallisliikennealueen rajalle.

Yöksi kotiin -liikenneyhteyden tarve on ollut Etelä-Karjalassa esillä varsinkin liikematkustajien keskuudessa. Runsaat viisi kuukautta kestävän kutsutaksihankkeen avulla todellista tarvetta voidaan kartoittaa tarkemmin.

Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki ja kaakkoisen Suomen elinkeinoelämän keskuksia. Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää tärkeänä, että Lappeenrannassa ja koko Etelä-Karjalassa kansainvälinen liikematkustaminen tapahtuu kustannustehokkaasti sekä työhyvinvointi ja -turvallisuus huomioon ottaen.

– Yhdessä LUT-konsernin ja Etelä-Karjalan elinkeinoelämän kanssa on kiinnostavaa nähdä, miten tämä palvelu otetaan vastaan ja voidaanko tämän pohjalta kehittää liikematkustamiseen soveltuvaa joukkoliikennettä Helsingin-Vantaan lentoasemalle pidemmälläkin tähtäimellä.