Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV: Pidetty poliitikko Maarit Feldt-Ranta haudattiin Karjaalla – puoliso: "hän levitti iloa ja valoa ympärilleen"

Entinen SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta (1968–2019) on tänään siunattu haudan lepoon Karjaalla Pyhän Olavin kappelissa, uutisoi MTV

Feldt-Ranta kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 51-vuotiaana Espoossa 27.11.2019. Hänet tunnettiin muun muassa entisenä SDP:n puoluesihteerinä, kansanedustajana sekä varapuheenjohtajana ja poliitikkona hän oli arvostettu yli puoluerajojen. Feldt-Ranta joutui kuitenkin luopumaan keväällä 2019 kansanedustajaehdokkuudesta uusiutuneen mahasyövän takia.

Siunaustilaisuudessa oli läsnä ainoastaan läheisiä Feldt-Rannan toiveesta. Asiasta kertoi Twitterissä Feldt-Rannan puoliso Vesa Kallionpää

Kallionpää sanoo muistokirjoituksessaan muun muassa, että

Feldt-Ranta oli luonteeltaan optimistinen, jonka "lasi tuntui aina olevan enemmän täysi kuin tyhjä" ja joka "levitti iloa ja valoa ympärilleen". Jopa kuoleman kynnyksellä hän halusi ilahduttaa hoitajiaan ja läheisiään.

Kallionpään mukaan Feldt-Ranta oli esimerkki harkitun eutanasian tarpeesta – tätä näkemyksellistä kantaa Feldt-Ranta itsekin kannatti. Kallionpää näki läheltä puolisonsa tuskallisen kuoleman, ja toivoo, että harkitusta vapaaehtoisesta eutanasiasta säädettäisiin laki, jotta armolle annettaisiin sijaa.