Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Marinin hallituksessa on enemmän erityisavustajia kuin Rinteen hallituksessa – Marin perustelee: "elämme aika poikkeuksellista tilannetta hallituskriisin jälkeen"

Pääministeri Sanna Marinin (sdp) tuoreessa hallituksessa on vielä enemmän erityisavustajia kuin mitä oli edellisessä Antti Rinteen (sdp) hallituksessa, Yle uutisoi.

Jo edellisen hallituksen avustajien suuri määrä herätti kritiikkiä. Heitä oli hallitusneuvos Kari Peltosen mukaan tuolloin 64. Nyt erityisavustajia on vielä viisi enemmän eli 69.

Edellinen pääministeri Rinne sanoi, että erityisavustajien määrää tarkastellaan Suomen EU-puheenjohtajuuden päätyttyä. Suomen puoli vuotta kestänyt puheenjohtajuuskausi päättyy vuodenvaihteessa. Rinteellä itsellään avustajia oli kuusi, Marinilla avustajia on nyt seitsemän.

Marin perustelee hallituksen erityisavustajien suurta määrää vetoamalla hallituskriisin jälkeiseen aikaan. Hänen mukaansa "elämme aika poikkeuksellista tilannetta hallituskriisin jälkeen" ja hänelle on tärkeää saada nyt kattava käsitys kaikista asioista, jotka ovat tärkeitä hallitusohjelman toteutumisen kannalta.

Lisäksi Marin kertoo olevansa iloinen siitä, että hänen ympärillään on osaavia ihmisiä. Avustajien määrä tulee hallituskauden aikana Marinin mukaan luultavasti myös vaihtelemaan.