Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukeräys tuotti ruokaa kaikkiaan 28 000 vähävaraisen lapsiperheen pöytään

Tänä jouluna Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli –keräyksessä jaettiin kaikkiaan 28000 ruokalahjakorttia kotimaan vähävaraisille lapsiperheille. 70 euron arvoisen lahjakortin turvin vanhemmat voivat ostaa perheelleen ruokaa joulupöytään.

Suomen Punaisen Ristin marras–joulukuussa toteuttaman kyselyn mukaan rahan puute näkyy vähävaraisten lapsiperheiden jääkaapissa myös arkena. Kyselyyn vastanneista sosiaali– ja terveysalan ammattilaisista joka neljäs kertoi vähävaraisten perheiden joutuvan säästämään ruuasta tai ruokavalion olevan puutteellista perheen köyhyyden vuoksi.

– Tämä kertoo siitä, että köyhimmät lapsiperheet joutuvat jatkuvasti turvautumaan sellaisiin avun muotoihin, jotka on tarkoitettu väliaikaisiksi ja viimeisiksi vaihtoehdoiksi silloin, kun muut turvaverkot eivät riitä, toteaa Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattoriMaaret Alaranta

Hyvä Joulumieli –keräyksen varsinainen tulos selviää alkuvuodesta kaikkien tilitysten saavuttua.