Tähän kasvispyörykkään suomalaiset hurahtivat – Boltsia myyty pian jo miljoona rasiaa

Tuotekehittäjä Jarno Salmi ja tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kehittävät yhdessä uusia Boltsi-makuja. Joonas Alanne

Petteri Mäkinen

Tamperelaisen Leivon Leipomon Boltsi-pyöryköiden myynti on ylittämässä miljoona rasiaa. Samalla lepomo lupailee uutuusmakua.

Leivon mukaan Boltsi-pyörykkää myytiin vuonna 2019 enemmän kuin mitään muuta uutuuselintarviketta.

Kaura-siemenpyörykkä Boltsi on kiilannut kaikkien pyöryköiden myynnissä aivan kärkikahinoihin. Lihattomuutta ei ole tarvinnut nostaa tikun nokkaan, vaan Boltsia popsivat niin vegaanit kuin sekasyöjät.

– Sijoilla kolme ja neljä ollaan menty koko syksy. Meillä on painettu tukka putkella ja olemme palkanneet uutta väkeä töihin, hehkuttaa Leivon Leipomon toimitusjohtaja ja neljännen polven leivolainen Harri Jaakkola

Helmikuun vaihteessa tuoteperheeseen saadaan kolmas maku Originalin ja Chili-tomaatin rinnalle. Sen makumaailma tulee olemaan samanlainen yllätys kuin itse Boltsikin.

Alun perin Boltsi syntyi vahingossa. Yli satavuotias tamperelaisleipomo yritti kehittää sämpylöitä, joissa olisi yhtä reilusti siemeniä kuin Jyväjemmari-kuivaleivässä. Naurunremakka oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli tuutista ulos pikku palleroina. Suomalaisille Boltsi tuli tutuksi Suomalainen Menestysresepti -innovaatiokilpailun voittajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu