Eksoten yt-neuvottelut jatkuvat

Kuvituskuva. arkisto / Riina Haapala

toimitus

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin yt-neuvottelut jatkuvat. Neuvottelujen piti alun perin päättyä tänään, mutta puheenjohtaja Merja Hokkanen ehdotti vielä yhtä ylimääräistä kokousta. Eksoten seuraava yhteistoimintaneuvottelu järjestetään 14. päivä tammikuuta.

Eksoten neljäntenä ja viimeiseksi kaavailtuna yt-neuvottelupäivänä käsiteltiin mm. perhe- ja sosiaalipalvelujen organisaatiouudistusta. Uudistuksessa on pyritty kiinnittämään huomiota esimies-alaissuhteen parempaan mitoitukseen. Henkilöstöjärjestöjen edustajat toivovat muutokseen yhtenäisyyttä koko Eksoten organisaatiossa.

– Esitys ei työnantajapuolella ole vielä valmis, joten toimintayksikkötason uudistusta tultaneen jatkamaan vielä näiden yt-neuvottelujen päätyttyä, henkilöstöjohtaja Merja Hokkanen sanoo.

Myös terveys- ja vanhustenpalvelujen sekä kuntoutuksen organisaatiomuutokset käytiin läpi. Tulosalueiden johtajat olivat selvittäneet organisaationsa tämän hetkiset esimies-alaissuhdeluvut ja kirjanneet ne organisaatiokaavioon vastauksena henkilöstöjärjestöjen aiemmin yhdessä esittämään pyyntöön. Osaan työantajan esityksistä ei neuvotteluissa löytynyt yhteistä ratkaisua.

Eksoten yt-neuvottelut koskevat työnantajan esitystä talouden tasapainottamiseksi tarvittavista toimenpiteistä. Eksoten mukaan organisaation toimintakyvyn ja Etelä-Karjalan väestön palveluiden turvaaminen edellyttävät, että Eksoten toiminta saadaan vastaamaan kuntien taloudellista kantokykyä. Syksyllä 2019 aloitettujen yt-neuvotteluiden tavoitteena on noin yhdeksän miljoonan euron säästöt. Henkilöstövähennystarpeen arvioidaan olevan noin 105 henkilötyövuotta. Säästötavoitteen toteutuminen edellyttää Eksoten mukaan henkilöstömenojen lisäksi myös muiden toiminnallisten säästöjen toteuttamista. Neuvottelut koskevat Eksoten koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä.

Jos yt-neuvottelut jäävät erimielisiksi, niin irtisanomisista ilmoitetaan henkilöstölle todennäköisesti helmi-maaliskuun aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu