THL seuraa koronaviruksen leviämistä – tartuntojen todennäköisyys Suomessa hyvin pieni

Kirjoittaja ihmettelee, miksi lääkärille päästäkseen täytyy käydä ensin hoitajan vastaanotolla Päivi Tuovinen

Klaus Nurmi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL seuraa uuden koronaviruksen leviämisen tilannetta. Tautitapauksia vahvistettu reilut 200.

Kiinan Wuhanissa on tähän mennessä todettu yli 200 henkilöllä hengitystieinfektio, jonka aiheuttajaksi Kiinan viranomaiset ovat tunnistaneet uuden koronaviruksen (nCoV).

Tämän lisäksi Pekingissä ja Guangdongissa sekä Thaimaassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa on vahvistettu yksittäisiä tartuntoja henkilöillä, jotka ovat ennen sairastumista oleskelleet Wuhanissa.

Sairastuneiden oireita ovat olleet lähinnä kuume ja hengenahdistus.

Pääosin oireet ovat olleet lieviä, monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus. Suurin osa sairastuneista on toipunut hyvin.

THL tiedottaa, että useita tapauksia yhdistää oleskelu Wuhanissa torilla, missä myydään mereneläviä ja eläviä eläimiä. Tartuntojen lähdettä ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Viruksen tarttumista ihmisestä toiseen ei ole vahvistettu, mutta se on mahdollista. Tartuntoja voidaan ehkäistä hyvällä käsihygienialla.

Suomesta ei ole suoria lentoja Wuhaniin. Maailman terveysjärjestö WHO ei suosittele erityisiä toimia matkailijoille eikä rajoituksia matkustamiseen tai kansainväliseen kauppaan.

THL:n mukaan tapausten todennäköisyys Suomessa on hyvin pieni. Suomen sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa.

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä. Ne aiheuttavat tavallisimmin lievän hengitystieinfektion.

THL seuraa tilannetta ja päivittää tietoja tälle sivulle

Aiheeseen liittyvää

  1. Vakava virussairaus onkin tuontitavaraa – joka neljäs tartunta on peräisin Helsingistä
    23.5.2019 18:30

Kommentoi

Palvelut