Uusimaa: Jari Aarnion talon hinta romahti 100 000 euroa – hintakupla syntyi haamutarjouksista

Jari Aarnion talo tuli tunnetuksi toukokuussa 2014, kun poliisi löysi sen pihalta rahakätkön, jossa oli noin 65 000 euroa. Poliisi

Crista Lassfolk-Feodoroff

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion omakotitalon hinta romahti 100 000 euroa, uutisoi Uusimaa-lehti.

Useista rikoksista vankeuteen tuomitun Aarnion rakennuttama, edelleen osittain keskeneräinen, talo sijaitsee Porvoon Epoossa.

Itä-Uudenmaan poliisi myi takavarikoimaansa taloa huutokaupalla, joka päättyi joulukuussa. Korkein kiinteistöstä tehty tarjous oli 300 000 euroa.

Poliisi ei hyväksynyt korkeinta tarjousta, koska sen todenperäissyyttä epäiltiin jo siksi, että yllättävää vauhtia kohonnut hinta ylitti jo markkinahinnankin.

Poliisi vahvistaa nyt Uusimaa-lehdelle, että huutokaupassa tekivät haamutarjouksia monenkirjavat tahot, joilla ei ollut edes mahdollisuuksia ostaa taloa.

Lopulta Aarnion talo myytiin 200 000 eurolla kiinteistöalalla toimivalle osakeyhtiölle, joka on jo maksanut poliisille kaupan käsirahan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Jari Aarnion 27.6.2019 kymmenen vuoden vankeuteen muiden muassa useista törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä todistusaineiston vääristämisestä.

Aarniota epäillään nyt myös osallisuudesta ruotsinturkkilaisen Volkan Ünsalin murhaan sillä perusteella, että Aarnio olisi tiennyt murhasuunnitelmista eikä estänyt murhaa poliisina. Ünsal murhattiin Helsingin Vuosaaressa lokakuussa 2003.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä harkitsee parhaillaan, nostaako se asiassa syytteen Jari Aarniota vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu