Metsä Group tarjoaa kesätöitä – Tutustumaan pääsee DuuniDay- tai FBI-päivillä Lappeenrannassa

Valtaosa Metsä Groupin kesätöistä painottuu tuotantoon ja kunnossapitoon. Kuvituskuva. Arkisto/Juha Poutanen

toimitus

Yksi Suomen suurimpia kesätyörekrytointeja on käynnissä. Metsä Group tarjoaa tänä vuonna kesätyöpaikan lähes 900 uraansa aloittelevalle osaajalle. Suomen ulkopuolellakin kesätyöpaikkoja on tarjolla lähes 300. Metsä Groupissa panostetaan kesätyöntekijöiden työhönopastukseen ja oppimisen tukemiseen, tarjotaan vastuullisia ja monipuolisia työtehtäviä sekä maksetaan kesätöistä reilua, tehtävänmukaista palkkaa.

Metsä Groupin kesätöihin voi hakeutua monenlaisella taustalla ja osaamisella. Valtaosa kesätöistä painottuu tuotantoon ja kunnossapitoon, mutta tarjolla on myös muita rooleja eri funktioissa, kuten taloushallinnon, logistiikan, tutkimuksen ja kehityksen, palkkahallinnon, myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja ICT:n tehtävissä. Tarjoamme haastavia ja monipuolisia työtehtäviä, turvalliset työolosuhteet sekä hyvät mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen.

Itä-Suomen alueella kesätyöpaikkoja on tarjolla yli 130 Metsä Fibren Joutsenon sellutehtaalla ja Lappeenrannan sahalla, Metsä Boardin Joutsenon ja Simpeleen tehtailla sekä Metsä Woodin Punkaharjun tehtaalla.

– Tehtaillamme on tarjolla töitä monien alojen opiskelijoille ja kesätyöt ovat meillä oikeita töitä joista maksetaan reilua palkkaa, kertoo Metsä Fibren Joutsenon sellutehtaan johtaja Olli Kokki tiedotteessa.

– Meillä on hyvä yhteishenki ja töissä saa paljon vastuuta, lisää Metsä Boardin Simpeleen tehtaanjohtaja Timo Tallinen.

– Monelle nuorelle kesä Metsässä on tärkeä startti työuralle. Panostamme työntekijäkokemuksen parantamiseen keräämällä kesätyöntekijöiltä palautetta vuosittain. Palaute on ollut erittäin positiivista, erityistä kiitosta ovat saaneet reilut työkaverit ja hyvä työilmapiiri sekä tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden toteutuminen työssä, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi kertoo tiedotteessa.

– Metsäala on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Teemme työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi tarjoamalla uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettuja, hiiltä sitovia ja kierrätettäviä tuotteita vaihtoehtona fossiilisille materiaaleille. Suunnitteilla olevat suurinvestoinnit kertovat hyvistä tulevaisuudennäkymistä, joiden uskon puhuttelevan omaa alaansa etsiviä nuoria ammattilaisia, Hietaniemi lisää.

Talvikuukausina Metsä Group osallistuu ura- ja rekrytointitapahtumiin eri puolilla Suomea. Tapahtumapaikoilla pääsee tapaamaan Metsä Groupin ammattilaisia ja saa vinkkejä hakuprosessiin valmistautumiseen. Tapahtumien aikataulut ovat nähtävillä osoitteessa metsagroup.com/kesatyot.

Metsä Groupin Itä-Suomen alueen yrityksiin pääsee nyt tutustumaan, yritykset esittäytyvät ensi viikolla tiistaina 28.1. DuuniDay-tapahtumassa LUT yliopistolla Skinnarilassa sekä keskiviikkona 29.1. FBI-päivässä Lappeenranta-salissa. Puunjalostusinsinöörien järjestämän rekrytointipäivän aiheena on vastuullisuus ja ilmastonmuutos.

Metsä Group on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Kampanjassa on laadittu kuusi hyvän kesätyöpaikan periaatetta. Lisätietoja kesäduunikampanjasta löytyy osoitteesta kesaduuni.org.

Metsä Groupin kesätyöhaku on auki 28.2.2020 saakka. Keskitetty haku on tänä vuonna jaettu kolmeen osaan: puunhankintaan ja metsänpalveluihin, tuotantoon ja kunnossapitoon sekä muihin toimintoihin, kuten talouden, myynnin, markkinoinnin ja tietohallinnon tehtäviin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu