Sydäntalvi sykähdyttää Linnoituksessa jälleen

Linnoituksen Sydäntalvi. Lappeenrannan kuvataidekoulu. Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Lappeenrannan linnoituksessa vietetään lauantaina 1.2. klo 10–17 Linnoituksen Sydäntalvea. Jo neljättä kertaa järjestettävässä maksuttomassa tapahtumassa on tarjolla ohjelmaa, tekemistä ja kokemista koko perheelle.

Lappeenrannan kuvataidekoulun oppilaat veistävät Katariinantorilla ja linnoituksen alueella jääveistoksia klo 10–15. Kuvataidekoulun rehtori Hanne Ronkasen mukaan veistosten teemana on tänä vuonna Linnoitus.

– Koulun 12–15-vuotiaat oppilaat veistävät pareittain yksittäisiä metrin korkuisia veistoksia. Veistosaiheita ovat esimerkiksi prinsessa, hevonen, lohikäärme ja torni. Yksittäisten veistosten lisäksi tehdään yksi isompi veistos, jonka tekemiseen osallistuu koulun työpajojen oppilaita, yli 14-vuotiaita ja aikuisryhmäläisiä.

– Ison jääveistoksen molemmille puolille rakennetaan myös jäämuuria, jonka tekemiseen voi osallistua kuka vain tuomalla mukanaan omat jäätiilensä tapahtumaan. Jäätiiliä voi tehdä kotona jäädyttämällä pakastimessa vettä 0,5 litran tai 1 litran maitotölkkiin, Ronkanen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Ison veistoksen tekeminen aloitetaan jo perjantaina 31.1. Veistokset tehdään koulun opettajien ja jäätaiteilija Kimmo Frostin ohjauksessa. Valmiit jääveistokset valaistaan lauantaina illan pimetessä ja ne ovat esillä niin kauan kuin sää antaa myöten.

– Ilman Kimmon apua jääveistoksia ei olisi mahdollista toteuttaa. Hänellä on erityisosaamisen lisäksi jääkuutioiden tekoon tarvittavat laitteet.

Linnoituksen Sydäntalveen kuuluu myös musiikkia ja tanssia. DJ Frank soittaa Katariinantorilla musiikkia klo 11 alkaen. Lappeenrannan Tanssiopiston oppilaat esiintyvät klo 13.15, minkä jälkeen myös yleisö voi osallistua yhteiseen toppahousutanssiin.

Kehruuhuoneella on mahdollista nauttia Smurffien esityksistä tapahtumapäivänä klo 10, 11.30 ja 13.30. Esityksiin on vapaa pääsy. Kehruuhuoneen piha-alueella voi tutustua Rutolan VPK:n kalustoesittelyyn klo 11–14.

Lapset voivat hypätä palveluskoirayhdistyksen koirakkojen kyytiin klo 12–14. Avoimeen askartelutyöpajaan voi osallistua puolestaan Lappeenrannan taidemuseolla klo 13–15.

Katariinantorilla voi ostaa makkaraa ja mehua klo 11 alkaen ja samalla tukea tapahtumaa. Myyntipisteen järjestää Elävä Linnoitus ry.

Linnoituksen Sydäntalven päätösohjelma alkaa Katariinantorilla illan jo hämärtäessä klo 16.30 Lappeenrannan musiikkiopiston lyömäsoitinbändin rumpuryhmän esityksellä. Sitä seuraa Linnoituksen Isännän Anu Talkan tervehdys. Linnoituksen Sydäntalvi huipentuu Taidekoulu Estradin tuliryhmän tuliesitykseen.

Lappeenrannan kaupungin kumppanuustapahtuman järjestävät Elävä Linnoitus ry, Lappeenrannan kuvataidekoulu ja Kehruuhuone yhteistyössä Linnoituksen toimijoiden ja muiden tahojen kanssa.

Satamatie 6–8

Luonto- ja tiedekeskus Saimaariumin aulassa Satamatie 8:ssa on nähtävillä Saimaan ympäristö- ja tiedekasvatuksen tuki ry:n ilmainen Saimaa-näyttely. Toiminnallisessa näyttelyssä voi muun muassa tutustua ötökkäakvaarioon sekä Etelä-Karjalan reitistöihin ja maisemiin. Satamatie 6 -kahvilassa voi puolestaan osallistua visakisaan arvaamalla kahvipapujen määrän ja papujen alkuperämaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

Näytä lisää