Vaihemaakuntakaavan luonnos arvioi jätevedenpuhdistamon vaikutuksia – arvioinnissa 6 vaihtoehtoista paikkaa

Kuvituskuva. Arkisto/Jukka Hämäläinen

toimitus

Etelä-Karjalan vaihekaavaluonnos on viittä vaille valmis arvioitavaksi, Etelä-Karjalan liitto tiedottaa. Vaihekaavassa otetaan huomioon kaikki vuoden 2014 ympäristövaikutusten arvioinnissa (YVA 2014) esitetyt vaihtoehtoiset jätevedenpuhdistamon paikat: Kilteinen, Tujula, Mustola, Kukkuroinmäki, Toikansuo ja Hyväristönmäki. Vaikutusten arvioinnissa huomioidaan myös sen jälkeen tapahtuneet muutokset, kuten väylien rakentaminen, asumisen lisääntyminen lähialueilla, uusien luontoalueiden perustaminen.

Siirtoviemäreitä ja purkupaikkoja ei merkitä maakuntakaavakartalle kaavan yleispiirteisyyden vuoksi. Ne vaativat yksityiskohtaisempaa kaavoitusta ja jatkosuunnittelua.

Kaavaluonnos selostuksineen ja vaikutusten arviointeineen laitetaan yleisesti nähtäville maaliskuussa 2020, jolloin viranomaisilla ja sidosryhmillä on mahdollista antaa vaihekaavaluonnoksesta lausuntoja ja mielipiteitä. Nähtävillä olosta ilmoitetaan erikseen Etelä-Karjalan liiton kotisivuilla sekä paikallisessa lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa.

Vaihekaavasta pidetään yleisötilaisuus luonnoksen nähtävillä oloaikana erikseen ilmoitettuna aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu