Satamatori täyttyy ulkoilun riemusta koko perheen Jääriehassa sunnuntaina 1.3.

Jääriehaa satamatorilla. Ville Vesterinen

toimitus

Perinteinen talvitapahtuma Jäärieha rantautuu jälleen Lappeenrannan satamatorille ja huipentaa hiihtolomaviikon sunnuntaina 1.3. klo 10–14. Koko perheen tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tapahtuman järjestäjätahon, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan LTKY:n Vili Seppälän mukaan Jääriehassa on paljon nähtävää ja erityisesti tehtävää perheen pienimmille.

– Jääriehassa on erilaisia toiminnallisia rasteja, joista vastaavat yliopiston ja ammattikorkeakoulun ainejärjestöt. Rasteilla on kaikenlaista puuhaa tarkkuusheitosta kalastukseen asti. Tarjolla on myös talutusratsastusta ja koiravaljakkoajelua.

– Lappeenrannan seudun ympäristötoimi rakentaa satamatorilla pesiä norpille. Lisäksi paikalla on iso liuta opiskelijoita, jotka mielellään kertovat kävijöille mitä tekevät ja opiskelevat.

Jääriehan menossa ovat mukana vaelluskerho Ulvova Susi makkaran grillauksen merkeissä, Lappeenrannan VPK kaluston kanssa sekä Maanpuolustuskorkeakoulu. Aiemmin ilmoitetusta poiketen teekkarilaulajat joutuivat sen sijaan valitettavasti perumaan esiintymisensä.

Seppälä kertoo, että lumi- ja jääolosuhteet eivät vaikuta tapahtuman järjestämiseen.

– Tapahtuma olisi toki mukavampi ja talvisempi, jos olisi lunta, mutta lumi ei ole vaatimus tapahtumassa järjestettävälle toiminnalle. Jäällä emme järjestä mitään ohjelmaa tällä kertaa.

Satamatorilla on tarjolla ilmaista kahvia ja mehua, mutta osallistujia pyydetään varaamaan mukaan käteistä makkaran ostoa varten.

– Muutoin tapahtumaan voi varautua kelin mukaisella varustuksella ja reippaalla mielellä. Jääriehassa on mahdollisuus viettää yhteistä aikaa koko perheen kesken mukavan tapahtuman ympäröimänä ja toivottavasti hyvästä kelistä nauttien, Seppälä sanoo.

LTKY:n tapahtumakoordinaattori Mira Rossi kertoo kaupungin tiedotteessa, että Jääriehassa saatetaan asukkaita ja opiskelijoita lähemmäs toisiaan.

– On mukavaa, kun satamatori täyttyy iloisista kaupunkilaisista ja värikkäisiin haalareihin sonnustautuneista opiskelijoista. Asukkaat ja opiskelijat pääsevätkin aidosti kohtaamaan toisiaan.

– Toivomme, että Jääriehasta jäisi erityisesti asukkaille sellainen fiilis, että yliopisto, ammattikorkeakoulu ja opiskelijat ovat merkittäviä vahvuuksia Lappeenrannalle ja sen katukuvalle.

Rossi korostaa, että LTKY:n järjestämillä tapahtumilla pyritään vahvistamaan Lappeenrannan yliopistokaupungin mainetta asukkaiden ja opiskelijoidenkin silmissä.

– On tärkeää, että opiskelijat kokevat Lappeenrannan sellaisena kaupunkina, jonne kannattaa jäädä asumaan myös valmistumisen jälkeen. Uskomme, että Skinnarilan ulkopuolella järjestettävien tapahtumien ansiosta varsinkin muualta muuttaneet opiskelijat oppivat tuntemaan keskusta-aluetta ja kokemaan sitäkin kautta Lappeenrannan entistä vahvemmin kotikaupungikseen.

LTKY toteuttaa Jääriehan yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin, yliopiston ja ammattikorkeakoulun ainejärjestöjen ja harrasteyhdistysten sekä Metsä Groupin, Tekniikan Akateemisten, LOAS:in, Suomen Ekonomien ja Aalefin kanssa.

Kommentoi

Palvelut