Lappeenrantalaiset arvostavat luonnonläheisyyttä ja kaupungin sopivaa kokoa – lapsiperheille ja nuorille aikuisille suunnattuun kyselyyn osallistui lähes 190 henkilöä

Arkistokuva. Raimo Suomela

toimitus

Lappeenrannassa asuvat pitävät asumisen kannalta tärkeimpinä asioina työpaikan ohella luonnonläheisyyttä ja Saimaata, ihmissuhteita ja sukulaisia sekä sitä, että kaupunki on sopivan kokoinen.

Lappeenrannan kaupunki kartoitti sähköisen kyselyn avulla näkökulmia siitä, kuinka Lappeenrannasta voitaisiin kehittää entistä mieluisampi asuinpaikkakunta ja millä keinoin syntyvyys voitaisiin saada alueella nousuun.

Joulu-tammikuussa avoinna ollut kysely oli suunnattu ensisijaisesti alueen nuorille aikuisille, opiskelijoille ja lapsiperheille.

Vastaajat toivoivat lisää liikuntapalveluja sekä pitivät tärkeänä myös erilaisten tapahtumien kehittämistä.

Uuden asuinkunnan kannalta tärkeimpinä kriteereinä pidettiin elävän ja viihtyisän kaupunkikeskustan merkitystä, asumisen laatua sekä hyvää saavutettavuutta ja kaupungin sisäisen liikenteen toimivuutta.

Vastauksissa toivottiin, että syntyvyyden edistämiseksi kaupunki tukisi entistä vahvemmin lapsiperheitä selviytymään arjessa sekä panostaisi päivähoitoon ja koulutukseen. Myös vanhempien työuran turvaaminen nähtiin tärkeänä asiana.

Osa vastaajista kertoi, ettei lapsen hankkiminen ole heidän tilanteessaan ajankohtaista. Osa heistä ei voi tai halua saada lapsia.

Myös sopivan kumppanin löytäminen ja taloudellinen tilanne koettiin esteinä lasten hankkimiselle. Osa vastaajista kertoi, ettei halua lapsia ilmastonmuutoksen ja muiden tulevaisuuden uhkakuvien vuoksi.

Kyselyyn vastasi 186 henkilöä, joista 147 asuu Lappeenrannassa ja loput eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Kyselyn tuloksista tiedotti Lappeenrannan kaupunki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää