Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kosonen: Evankeliumi koronaksi

”Ja tapahtui niinä päivinä, että koko maa oli eristykseen pantava. Tämä eristykseenpano oli ensimmäinen ja tapahtui Marinin ollessa Suomen pääministerinä. Ja kaikki menivät eristyksiin, kukin omaan kotiinsa.

Ja tapahtui heidän siellä ollessaan, että koululaisten etäopiskelun aika tuli. He opiskelivat, enemmän tai vähemmän, kirjoittivat vastaukset ja panivat ne Wilmaan tai johonkin muuhun sovellukseen, sillä heille ei ollut sijaa opinahjossa.

Yhtäkkiä heidän mielissään heräsi ajatus, jota he hämmästyivät suuresti: me haluamme takaisin kouluun! He puhuivat toisillensa, voiko tämä olla mahdollista. Ajatuksen kirkkaus seisoi heidän edessään ja he peljästyivät suuresti.

He sanoivat: Menkäämme nyt Whatsappiin keskustelemaan siitä, mitä on tapahtunut ja minkä opettaja meille ilmoitti. He menivät kiiruhtaen ja ihmettelivät sitä, mitä olivat toisilleen puhuneet.

Vanhemmat kätkivät nämä sanat sydämeensä ja aikoivat muistuttaa niistä, kun eristyksen loputtua kouluun meno taas aikanaan alkaa ketuttaa.” (Facebook-sivustolta lainattu teksti on Ulla-papin Lumijärveltä)

Kaikelle kansalle tuttu Luukkaan jouluevankeliumi on saanut tähän historialliseen korona-aikaan osuvan ja puhuttelevan sovelluksen!

”Koronaevankeliumin” ydinsanoma on mielestäni se mielenmuutos, joka karanteenissa etäopiskelleissa koululaisissa – heitä itseäänkin hämmästyttäen – tapahtui: he halusivat takaisin kouluun!

Ennen kuin voi vapaaehtoisesti mennä takaisin, pitää ensin mennä itseensä. Miettiä syntyjä syviä. Siinä auttaa se, että joutuu ottamaan etäisyyttä aiemmin itsestään selviin asioihin. Oppii paremmin arvostamaan asioita, joista täytyy luopua. Terapeutti Tommy Hellsten sanoo sen kirjassaan Saat sen mistä luovut.

On havaittavissa merkkejä siitä, että koronaeristys saa ihmisiä yhä enemmän arvostamaan alkuperäisiä asioita ja yhteisöllisyyttä: sukuaan, omia vanhempiaan, lapsiaan, sisaruksia, ystäviä… Jumalaa.

Ihmiset on luotu elämään yhteydessä toisiinsa ja Luojaansa. Koronakin sen kertoo.