Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenranta paransi asemiaan

Kevään poliittinen huipentuma, eduskuntavaalit, on nyt ohi. On aika raivata vaalimainokset tienvarsilta syrjään ja antaa enemmän tilaa muillekin keskustelunaiheille.

Ei tosin tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja todetakseen, että hallitusneuvotteluista tullaan vielä kuulemaan kommentti jos toinenkin.

Sunnuntai oli siinä mielessä hyvä päivä, että äänestysaktiivisuus oli korkeampi kuin vuosikymmeniin. Uurnille suuntasi valtakunnallisesti 72 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on pari prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestysprosentti jäi hieman alhaisemmaksi ollen 68 prosenttia. Tässäkin silti nousua samat pari prosenttiyksikköä edellisvaaleihin verrattuna.

Lappeenrannan äänestysprosentti oli tismalleen sama kuin koko vaalipiirin eli 68 prosenttia. Lappeenrantalaiset petrasivat äänestysinnokkuuttaan hieman yli kaksi prosenttiyksikköä, joten vaalit kyllä kiinnostivat tänä vuonna.

Sunnuntain jälkeen Lappeenrannan pelimerkit eduskunnassa ovat paremmat kuin ennen sunnuntaita. Kaupungilla on nyt yksi kansanedustaja lisää, kun vihreiden Hanna Holopainen useamman yrityksen jälkeen selvitti tiensä Arkadianmäelle. Sisukas työ palkittiin, ja Holopainen on kunnianhimoisesti hakenut kansanedustajuutta jo monissa vaaleissa. Hän on paikkansa ansainnut.

Kampanjat on nyt kampanjoitu ja äänet haalittu, joten on lupausten lunastamisen aika. Holopaiseen kohdistuu varmasti paljon odotuksia, sillä vihreiden kansanedustajaa ei ole aikoihin Etelä-Karjalassa ollut.

Kun vihreät ovat valtakunnallisesti kovassa nosteessa, äänestäjät odottavat, että tuloksiakin saadaan aikaan.

Lappeenrannalla on nyt kansanedustajia viidestä eri puolueesta. Holopaisen vihreiden lisäksi edustettuina ovat Jani Mäkelän perussuomalaiset, Anneli Kiljusen SDP, Jukka Kopran kokoomus ja Ari Torniaisen keskusta. Vaikka puolueiden linjaukset eroavat joiltakin osin suurestikin toisistaan, on paikallisen edunvalvonnan kannalta äärimmäisen tärkeää, että alueen kansanedustajat pystyvät yhteistyöhön ja tarvittaessa yhdistämään voimansa oman seudun eteen.

Ja sen he varmasti tekevät, sillä Lappeenrannan seudullakin ollaan tilanteessa, jossa ajettavia asioita on paljon.