Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olisitko sinä valmis luopumaan näistä?

Kaikki ovat nykyisin niin vihreitä, että poliitikotkaan eivät uskalla muusta puhuakaan.

On tullut tavaksi sanoa, että asia on jokaisen henkilökohtainen asia. Mutta miten onkaan asia käytännössä.

Kyllä ollaan valmiit rajoittamaan ruoantuotantoa, metsän käyttöä, kaivostoimintaa ja teollisuutta kun se ei suoranaisesti koske itseään , mutta on välttämätöntä elämisen kannalta. Sekä autoilua, kun itsellä on mahdollisuus hypätä ratikkaan kotiovelta.

Kuinka moni on kuitenkaan valmis luopumaan tai rajoittamaan sellaisia asioita, jotka ovat lähellä itseä ja joihin voi henkilökohtaisesti vaikuttaa ja joilla on jotakin todellista merkitystä, kuten seuraavat asiat:

Kesämökillä käynneistä omalla autolla. Siihen kuluu miljoonia litroja polttoainetta vuodessa.

Entä mökillä takan ja saunan lämmityksestä sekä grillauksesta joka päivä, joka tuottaa tonneittain hiukkaspäästöjä.

Joutavista laivaristeilyistä, joka tupruttaa tuhansien autojen verran saasteita.

Koirista (ainakin toisesta, tai kolmannesta), jonka päästöt vastaavat auton päästöjä, joka on tosiasia, jota koiranomistajat eivät tunnusta.

Suomessa on kohta miljoona koiraa, joista yksikään ei ole vegaani ja ne syövät pääosin ulkomaista liharuokaa.

Kauneudenhoito- ja muista vastaavista kemikaaleista, joiden pelkkä pakkaus on tolkutonta materiaalin haaskausta ja jäämät kulkeutuvat vesistöistä kaloihin.

Jää-, uima- ja urheiluhallien käytöstä, joiden energiantuhlaus on valtavaa, kun voitaisiin hiihtää, lenkkeillä ja uida ulkona tai muutenkin liikkua vuodenaikojen mukaan.

Ulkomaalaisten elintarvikkeiden syönnistä, jotka kuskataan maailman ääristä jopa lentokoneella ja jotka tuhoavat luontoa aivan eri mittakaavassa, kuin kotimaiset elintarvikkeet.

Lomalennoista kaukomaille.

Kaikenlaisten pienissä pelti- ja muovipulloissa olevista energia-, virvoitus- ja ”terveysjuomista”, jotka hotkaistaan kerralla ja jäljelle jää enemmän jätettä kuin on sen sisältö.

Lasten muovileluista.

Tai tilaamasta Kiinasta postimyynnistä turhakkeita, jotka tulevat lentokoneella ja pakattuna niin, että pakkaus on suurempi, kuin itse tuote.