Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansa huutaa elämyksiä

Kesän suuri yleisurheilutapahtuma, Kalevan Kisat, saadaan Etelä-Karjalaan elokuussa. Tarkemmin sanottuna kisat käydään Lappeenrannassa 1.–4.8.

Ajankohta on tilastollisesti otollinen säiden puolesta. Elokuussa harvemmin on kalsean koleaa, ennemmin helle uhkaa viime vuosien kokemusten perusteella. Jos sitä nyt voi edes uhkaksi sanoa.

Sää on mitä on, eivätkä siihen voi Kalevan Kisojen järjestäjät sen enempää kuin muutkaan tapahtuma tekijät vaikuttaa. Mutta ei ”hätää”, haasteita yleisön houkuttelussa riittää ilman sääolosuhteista stressaamistakin.

Huipputasoinen nykytekniikka tuo urheilukisat kotisohvalle laadukkaina ja niillä parhailla katsomopaikoilla on aina tilaa. Kamerat seuraavat urheilijoita kulmasta, toisesta ja kolmannesta, eivätkä mitkään kentän tapahtumat jää pimentoon.

Vaikka esimerkiksi Kalevan Kisojen tapauksessa päätuote ovat tasokkaat kilpailut ja tiivis tunnelma, se ei aina nykyihmiselle riitä. Tarvitaan elämyksiä: jotain sellaista, mitä ei pääse kokemaan seuratessaan kisoja kotisohvalta.

Tämän tietää myös kisojen pääsihteeri Mauri Auvinen, ja huutoon Kalevan Kisoissa vastataan esimerkiksi entistä vireämmällä kisatorilla.

Siellä tapahtuu silloin, kun kentällä on hiljaisempaa. Luvassa on ainakin musiikkia ja haastatteluita.

Suunta on oikea, sillä uudistuminen ei ole koskaan pahasta. Urheilukisa maan kärkitekijöillä höystettynä on aina kiinnostava, mutta kukaan ei voi tänä päivänä tuudittautua siihen, että se sama riittää, mikä riitti vuosikymmeniä sitten.

Samaa viestiä kertoo tässä lehdessä haastattelemamme Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen Ketterän ratkaisupelien aikaan innokasta yleisöä ei saatu mahtumaan minnekään, mutta kauden peruspeleissä Imatran jäähallissakin tilaa piisaa.

Lehtonen tietää, että etenkin arki-iltoina ihmisiä on äärimmäisen vaikeaa houkutella hallille, kun vastassa on pelin katsominen kotisohvalta huippulaatuisena ja reaaliajassa.

Niinpä tarvitaan niitä elämyksiä: ottelutapahtumaa, joka on muutakin kuin pelkkä peli. Tehtävä ei ole helppo, mutta jo asian tiedostaminen on puoli voittoa.