Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus – Viikon opetus: Kaikista huonoin voikin olla se paras

Tiesitkö, että Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa sunnuntaina? Ja tiesitkö, että joukkueen kapteenina hääri Marko ”Mörkö” Anttila?

Jos joku on mitenkään välttynyt noilta uutisilta, elää jo melkoisessa pimennossa.

Kultahehkutus on ottanut melkoisia kierroksia viime päivät, ja heti finaalin ratkettua innokkaimmat kiekkofanit Imatrallakin kurkistelivat jo torin reunalla. Tungosta ei tainnut olla, mutta meininkiä se ei varmasti latistanut.

On kiva, kun välillä on kivaa. Ja jääkiekon MM-kullan merkeissä sitä kivaa ei liian usein ole. Iloitaan siis täysillä, kyllä sekin on välillä sallittua!

Jos itseä ei kiinnosta, niin annetaan kaverin iloita. Muutaman päivän huuma kerran kymmeneen vuoteen on vain kestettävä.

Jos kiekkohuuma niin mahdottomasti korpeaa, sitten pitää sulkea radio, televisio, kännykkä, lehdet... Ja odottaa tilanteen tasoittumista.

Kuraa meidän suomalaisten niskaan sataa kuitenkin ihan tarpeeksi, viimeisimpinä esimerkkeinä tämän vuoden Euroviisut ja hiihdon MM-kisat. Molemmista on taidettu käyttää termejä farssi ja floppi.

Edellä mainittuja, ei niin hyvin sujuneita kisoja yhdistävät suuret odotukset. Suuret odotukset on asia, joka puolestaan erottaa edellä mainitut kisat Leijonien tämän kevään turnauksesta.

Kukaan ei odottanut mitään, tai korkeintaan sitä kaikkien aikojen floppia.

Mitä tästä opimme? Toivottavasti ainakin sen, että etukäteen ei kannata tuomita.

Suomen joukkueenjohtaja Mika Kortelainen kaiveli Leijonien Venäjä-voiton jälkeen povitaskustaan sangen mielenkiintoisen lehtileikkeen.

Tv-haastattelussa Kortelainen näytti ruotsalaislehden artikkelia, jossa sanottiin, että Suomen joukkue tämän vuoden kisoissa on ehkä kaikkien aikojen huonoin.

Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Kortelainen pohdiskeli hymyssä suin samaisessa haastattelussa, että miten huonoja kaikki muut joukkueet sitten mahtavatkaan olla.

Tässä vaiheessa kun Ruotsikin supertähtineen oli jo kotimatkalla, sen kaikista surkeimman porukan tarjoileman rökityksen jälkeen.

Tuija Horttanainen