Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumarumba kiihtyy

Kalenat. Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali. Pride-viikko. Marskin kisat.

Linnoituksen kesän avaus. Leimaus 2019 -leiri.

Imatranajo. LappeeFest.

Siinä muutamia esimerkkejä, mitä maakunnassa on ollut viime päivinä meneillään ja mitä on tulossa lähipäivinä tai vähintään parin viikon sisällä.

Kesän ehkä kovin kaksikko, Imatranajo ja LappeeFest, häämöttää enää reilun viikon päässä.

Imatranajo lupaili pitkin kevättä musiikkipitoista oheistapahtumaa, mutta vielä tämän lehden painoonmenoon mennessä tästä ei ollut tiedotettu mitään.

LappeeFest tarjoaa samoilla päivillä maan huippuartisteja, mutta lähteekö Imatranajon yleisö tähän kelkkaan?

Jotkut varmasti lähtevät, mutta osaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Heille riittää Imatranajon tunnelma, eikä siihen erillistä oheistapahtumaa kaivata.

Imatranajo on tänä vuonna aiempaa aikaisemmin, ja tämän arvellaan näkyvän yleisömäärissä. Kuinka paljon, se tiedetään parin viikon päästä.

Imatranajo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Lintunen sanoi Ylelle 28.5., että siihen mennessä yleisölippuja ja yrityslippuja oli myyty muutama tuhat.

Jutussa kuitenkin mainittiin aktiivisen markkinoinnin alkaneen vasta tuolloin, ja lipunmyynnin olevan perinteisesti vilkkainta tapahtuman alkumetreillä.

Toivottavasti loppukiri kantaa pitkälle, ja tulevien vuosien suurille suunnitelmille ja kasvutavoitteille saadaan tältä kesältä hyvä pohja.

Niin Imatranajo kuin LappeeFestkin ovat pitkälti ulkoilmatapahtumia, joten säällä on oma osuutensa kävijätavoitteiden täyttymisessä tai niistä jäämisessä. Jos tapahtuma-ajalle sattuu koleus ja kaatosade, vain kovimmat fanit ja mahdollisesti ennakkoon liput hankkineet sinnittelevät paikalla.

Moni ex-tempore-lähtijä jättää kinkerit väliin ja valitsee viltin ja kotisohvan, vaikka suunnitelmat olisivat olleet muuta.

Kesätapahtumat ovat monilla tavoin tärkeitä koko maakunnalle ja on kaikkien etu, että ne onnistuvat.

Toivottavasti parin viikon päästä saadaan lukea ja kirjoittaa uutisia siitä, kuinka alkukesän tapahtumat maakunnassa ovat saaneet ihmiset liikkeelle ennennäkemättömällä tavalla.