Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sikailevat vuokralaiset pilaavat muidenkin mainetta

Mökkeilykausi alkaa olla kuumimmillaan, ja myös osa eteläkarjalaisista laittaa oman, vajaakäytöllä olevan mökkinsä vuokralle. Toki lisätienestikin houkuttaa, mutta eipä ole tämäkään asia niin yksinkertainen.

Ilta-Sanomat kertoi 11.6. mökkien kauhuvuokralaisista. Lehti oli jututtanut muun muassa ruokolahtelaista mökkivuokraajaa, tai entistä sellaista. Lehden haastattelema henkilö sai nimittäin tarpeekseen vuokralaisten käytöksestä ja päätti, ettei enää koskaan anna mökkiään vuokralle.

Sikailevat mökkivuokralaiset pilaavat valitettavasti myös niiden mainetta, jotka hoitavat homman kunnialla.

He pilaavat muiden mökkeilymahdollisuuksia, sillä monikaan vuokraaja ei useampaa kauhukokemusta itselleen halua, vaan viheltää pelin poikki ensimmäisen selkkauksen jälkeen. Uutta riskiä ei uskalleta ottaa, jos vuokralaiset ovat taas samanlaisia kuin ne edelliset.

Ja taas on yksi mökki vähemmän tarjontaa niille, jotka osaavat olla ihmisiksi.

Ilta-Sanomissa kerrotut esimerkit ovat melko lailla käsittämättömiä. Tulta on sytytelty nuotiopaikan ulkopuolelle metsäpalovaroituksen aikaan, siivottomaan kuntoon jätetyn mökin putsausta ei ole meinattu suostua maksamaan, mökin astiat on viety, samoin jopa lasten potta...

Mikä saa ihmisen kuvittelemaan, että mökkivuokraan sisältyy kaiken mahdollisen irtaimiston mukaan ottaminen? Kyse on puhtaasta varkaudesta, ei mistään muusta.

Toivottavasti jokainen mökkinsä vuokralle laittava tarkistaa vuokralaisten henkilöllisyyden ja muut tarvittavat tiedot, jotta on olemassa edes jonkinlainen mahdollisuus saada omansa takaisin, jos lopputulos on lisätienestin sijaan roima lisälasku.