Kesäkerhoja lisää, kiitos!

Tuija Horttanainen

Kesä ei ole kaikissa perheissä auvoista, koko perheen yhteistä aikaa, vaan kaukana siitä.

Etenkin alkukesästä hermo saattaa kiristyä arkirumbassa, kun vanhemmat painavat täyttä päivää töissä, mutta perheen pikkukoululainen lomailee jo täyttä päätä.

Tai ainakin haluaisi lomailla, mutta totuus on kaukana siitä, jos häntä joudutaan olosuhteiden pakosta kuskaamaan paikasta toiseen jatkuvalla syötöllä, sillä pitkiä päiviä ei vain voi viettää yksin kotona.

Päiväkoti-ikäisten kanssa on helpompaa, sillä heillä on kesäkuussakin paikka, minne mennä. Toisin on koulutaipaleensa alussa olevilla lapsilla.

Pahinta aikaa tältä kantilta katsottuna ovat alakoulun alkuvuodet. Lasta ei pysty jättämään yksin kotiin, joten muita keinoja on keksittävä.

Pitkäaikainen leireily tekee helposti turhan tuntuvan loven vanhempien lompakkoon ja muutenkin: jos kesäleiri seuraa toistaan, hohto alkaa varmasti himmetä.

Toisilla perheillä on vahva tukiverkko ja isovanhemmat ja kaikki mahdolliset auttavan käden ojentajat lähietäisyyden päässä. Jos näin on, arki sujuu huomattavasti helpommin kuin niillä, joilla jokainen lapsenhoitotuuraus vaatii tarkan suunnittelun ja satojen kilometrien ajomatkat.

Tässä lehdessä kerromme Visma Solutionsin tälle kesälle lanseeraamasta kerhosta firman omien työntekijöiden lapsille.

Kerho järjestetään työpaikalla, joten äidin tai isän on helppo jättää jälkikasvunsa ohjaajien huomaan työpäivän ajaksi ja napata mukaan kotiin lähtiessä.

Vastaavaa toimintaa näkisi mielellään nykyistä enemmän. On selvää, että pienillä yrityksillä ei ole mahdollisuutta kerhoja yksinään järjestellä, mutta miten olisi yhteistyö?

Jos lähialueella toimii useita yrityksiä, olisiko mahdollista laittaa resurssit yhteen ja toteuttaa yhteinen kerho?

Näin vinkkaa myös Visma Solutionsin toimitusjohtaja Ari-Pekka Salovaara.

Ongelma on kuitenkin yhteinen ja sen ratkaisu satavarmasti jokaisen osapuolen etu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu