Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Ilmojen herra ei anna armoa

Alkuviikkoa vietettiin Etelä-Karjalassa räiskyvissä merkeissä. Eikä nyt ole puhe ilotulitutteiden väririemusta tai pirskahtelevasta ilosta, kun loma alkaa, vaan kaikkien aikojen ukkosrintamasta. Tai jos ei ihan kaikkien aikojen ryskeestä, niin ainakin kovimmasta vuosikausiin.

Valtakunnallisten uutisvälineiden etusivut olivat hetkessä meidän valloittamia, kun raekuurojen ärhäkkyyttä päiviteltiin kaikkialla. Tituleerattiinpa Lappeenrantaa jopa Suomen Meksikoksi sateen annin perusteella.

Sää puhuttaa aina. Vuodesta toiseen, kuukaudesta toiseen. Ääri-ilmiöt kiinnostavat ihmisiä.

Ikävä kyllä, niistä ei selvitä ilman harmeja ja rahallisia takaiskuja. Joskus ihmishengetkin ovat uhattuina.

Keskussairaala on aiemminkin kokenut kovia vesivahinkojen muodossa, ja pelastuslaitoksella riitti siellä pitkäksi aikaa tehtävää myös maanantaina.

Ylen tietojen mukaan D-siivessä tapahtuneet vesivahingot ovat kokoluokkaa ”massiivinen”. Samoin Yle kertoo, että IsoKristiinassa viemärit tulvivat.

Harmillisinta rajujen kuurojen seurauksissa on se, että niitä ei useinkaan voi välttää. Kaikille ei ole autotallia tai katosta, jonne ajopelin voisi viedä turvaan rakeilta.

Pelastuslaitoskin on kovilla, kun yhtäkkiä tapahtuu kaikkialla ja yhtä aikaa.

Monet lukijoista aloittivat kesälomansa tällä viikolla. Kesäloman sääpähkäily saa usein liian suuret mittasuhteet.

Loman päätarkoitus on irtiotto työarjesta, ja se täyttyy, satoi tai paistoi. Valitus on siinäkin mielessä turhaa, että lomasää on asia, jolle kukaan ei mahda yhtään mitään.

Eikä sadeviikkojen osuminen oman loman ajaksi ole myöskään työkavereiden vika, joten turha kiukutella.

Tuija Horttanainen