Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussirallia luvassa

Joutsenoon nousee uusi opinahjo, mutta sormia napsauttamalla uuden koulun penkeille ei siirrytä. Poikkeusjärjestelyjä tarvitaan roppakaupalla ja pitkäksi aikaa, ja on helppo ennustaa, että säätöäkin on luvassa.

Hyvä suunnittelu auttaa aina, mutta vasta käytännön testaus paljastaa, mikä toimii ja mikä ei. Onneksi muutoksia voi aina tehdä.

Elokuussa 515 oppilasta ja 60 henkilöstön jäsentä Joutsenosta aloittaa lukuvuoden Imatralla, ammattikorkeakoulun lähdön myötä tyhjilleen jääneissä tiloissa.

Oppilaat kuljetetaan bussilla Joutsenosta Imatralle. Kuudella bussilla ajetaan viikon aikana edestakaisin arviolta 45–50 ajoa, joten liikennettä piisaa.

Jotta Imatran tilat sopivat ammattikorkeakoululaisia nuorempien käyttöön, tarvitaan yhtä ja toista muutosta. Hommia paiskitaan niin, että lomailut jäävät vähälle.

Vaikka pääosa opiskelusta tapahtuu Imatralla, liikuntatunnit ja osa valinnaisaineiden tunneista tullaan edelleen järjestämään Joutsenossa.

Kuulostaa monimutkaiselta, mutta oletettavasti Joutsenon tunnit sijoitetaan koulupäivän alku- tai loppupäähän, jotta bussirallia ei tarvita myös keskelle päivää.

Lisäksi pienimmät koululaiset, ykkös- ja kakkosluokkalaiset jäävät Joutsenoon moduuleihin.

Joutsenon koulun apulaisrehtori Anu Urpalaisella on kova luotto syksyyn. Osalla oppilaista koulumatka jopa lyhenee ja helpottuu.

Kouluasiat ovat niitä, joista vanhemmat antavat hyvin herkästi palautetta, ja hyvä niin.

Tämä väliaikaisjärjestely on sen verran pitkäaikainen, että mahdollisia epäkohtia ei kannata jäädä purnaamaan itsekseen. Kissa pöydälle ja toimimattomat järjestelyt uusiksi.

Lisäksi, lapset pääsevät nyt pois sisäilmaongelmaisesta talosta.

Sitä moni vanhempi arvostaa enemmän kuin montaa muuta arjen asiaa.