Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varjele kuin silmäterää

1970-luvun alussa musiikinopettaja ja säveltäjä Kari Rydman teki laulun Niin kaunis on maa. Sen hän osoitti suojatiellä liikenneonnettomuudessa kuolleen pienen oppilaansa muistoksi.

Jospa tämä maa ja maantiet olisivat niin turvallisia, ettei enää ikinä tarvitsisi tuosta samasta syystä säveltää lisää lauluja.

Koulujen alettua on autoilijoita aiheellisesti muistutettu pitämään silmällä erityisesti pieniä teillä liikkujia. Lisäisiköhän huolellisuutta se, että kuljettaja näkisi näissä lapsissa oman silmäteränsä, itselle tärkeän ja rakkaan ihmisen?

”Varjele minua niin kuin silmäterää, kätke minut siipiesi suojaan.” (Psalmi 17:8)

Hepreankielessä silmäterä tarkoittaa kirjaimellisesti: ”silmän pikkuihminen”. Tämä viittaa siihen pieneen kuvajaiseen itsestäsi, jonka voit nähdä läheltä katsottaessa toisen ihmisen pupilleissa.

Puhutteleva vertauskuva varjelusta!

Toisen silmäterissä voi nähdä oman kuvansa. Itsesuojeluvaistohan on luontainen ihmiskunnan hengissä pysymisen edellytys.

Yhtä ymmärrettävää on lastensa ja läheistensä turvallisuudesta huolehtiminen, niin myös omaisuuden varjeleminen. ”Hoitaa kuin omaansa”, siis parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun rukoilemme Jumalaa varjelemaan meitä kuin silmäterää, on myönteinen vastaus varma, sillä pyyntö on Jumalan luonnolle mitä luontevin.

Luoja näkee ihmisen silmissä oman kuvansa. Sellaiseksi hän loi ihmisen: kuvakseen, rakkaaksi lapsekseen. Silmäteräänsä Taivaan Isä ei ikinä saata silmistään päästää, vaan varmasti varjelee sitä.

Kiitollisena ja lämmöllä ajattelen myös teitä, jotka työnänne opetatte ja hoidatte toisten ihmisten lapsia. Vastuu on suuri ja haasteet monet. Väsy iskee varmasti usein.

Voi jospa jaksaisitte kaiken tohinan keskellä ajatella hoitavanne heitä kuin omaa silmäteräänne!

Hankalinkin häirikkö tai avuttomin taapero on ”silmän pikkuihminen”, silmäterä, juuri sinun parhainta huolenpitoasi tarvitseva ja sitä ansaitseva ihminen. Siunaan teitä!