Tervetuloa maakuntaan

Toimitukselta

Loppukesä ja syksy ovat juhlien sävyttämää aikaa.

Tämän viikon lauantaina vietetään Imatra-päivää. Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuosi taas huipentuu juhlaviikkoon syykuussa.

Juhlallisuuksien lomassa meitä monesti muistutetaan arvostamaan sekä historiaamme että nykyisyyttä ja toisaalta huomioimaan teoissamme myös tulevat sukupolvet.

Mikä tärkeintä, syytä olisi muistaa arvostus kotikontujamme kohtaan myös muulloinkin kuin kerran vuodessa.

Kaupungista opiskelujen perässä toisaalle muuttaneena, mutta juuret vielä tiukasti maakunnan maissa kiinnittyneenä voin todeta, niin kliseistä kuin se onkin, että toisinaan on matkustettava kauas nähdäkseen lähelle.

Muualla asuessani kaipaan maakunnasta entistä enemmän pieniä, mutta merkityksellisiä asioita.

Esimerkiksi sitä, että bussikuskeja kiittäessä ei joudu kummeksuvien katseiden alaiseksi.

Mieleeni on jäänyt eräs näky taannoin vieraillessani eräässä helsinkiläisessä elokuvateatterissa.

Valkokankaalla vilahtelivat jylhä Imatrankoski ja kaupungin merkittävät maisemat. Kyseessä oli Imatran kaupungin matkailumainos.

Tyylikkäästi toteutettu video teki vaikutuksen. Miten hienoa, että Imatra tekee itseään näkyväksi myös pääkaupunkiseudulla.

Olin pari vuotta sitten kesän ajan vailla asuntoa opiskelukaupungissani, ja jouduin siirtämään osoitteeni väliaikaisesti takaisin vanhempieni luokse Lappeenrantaan.

Aluksi kaupungilta lähetetty Tervetuloa lappeenrantalaiseksi – uuden asukkaan opas huvitti koko ikänsä Lappeenrannassa asunutta, mutta sai lopulta arvostamaan entistä kotikaupunkiaan entistä enemmän.

Pieni, mutta mielestäni tärkeä ele.

Monesti huomio on negatiivissa asioissa: on Eksote-sotkuja, homekouluja ja ilkivallantekoja. Ongelmien olemassaoloa ei voi kiistää ja niistä onkin syytä keskustella. On kuitenkin muistettava, että paljon hyvääkin on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu