Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilonpisaroita Kunniakansalaisille

Joel Hallikaisen Kuurankukka on sulanut uudessa laulussa Ilonpisaraksi, jolla aiheutetaan asennemuutosta ikäihmisten kohtaamiseen: ”Oot ilonpisara, kun sä oot valmis antamaan sun huomiosi iltaan ehtineille. Kun suostut eilispäivän nuorten soihdut kantamaan, oot taivaanlahja heille ja myös meille.”

Viime viikon maanantaina Mtv3:n Huomenta Suomi esitteli uuden haasteohjelman. Joel Hallikaisen ideoimassa Ilonpisarassa nimitetään Suomea rakentaneita vanhuksia Kunniakansalaisiksi. Heidän ilokseen hoivakoteihin tuodaan maamme eturivin tähtiartisteja.

Yritykset, yhdistykset ja yksityiset voivat ostaa Ilonpisaran ja mahdollistaa tapahtumapäivän hoivakodeissa. Kyseisestä vanhustyöohjelmasta voi lukea lisää www.ilonpisara.info.

Ikäihmisillä on elämänkokemusta, joka on kallisarvoista kansallisomaisuuttamme. Sitä sain osakseni jo opiskeluaikoina. Vanha rovasti valisti nuorta teologia: ”Käy oppimassa vanhoilta ja sairailta!”

Jaoin ehtoollista vanhainkodissa. Menin sängyn luo, jossa makasi liikuntakyvytön ja viesteihin jo heikosti reagoiva vanha mies. Tunnistin hänet elämäntyönsä pappina ja kanttorina tehneeksi Erkiksi.

Kun aloin veisata virttä, Erkki nosti kätensä ja alkoi viitata tahtia, kanttori kun oli. Suu ei enää auennut lauluun eikä muuhunkaan. Ehtoollisestakin hän kykeni ottamaan vastaan vain murun leipää ja pisaran viiniä.

Lauloin vielä virren 229: ”Saa ehtoollinen Jeesuksen niin iloiseksi sydämen… Hän luonamme on armollaan, lämmittää meitä paisteellaan, ja taivasta jo päällä maan on hetki hänen seurassaan.”

Kyyneleet alkoivat virrata Erkin silmistä. Se – tai Hän – jota ihmissilmin ei voi nähdä, valtasi hänet. Taivas kosketti maata. Hetkestä tuli ikuisuus, ilosta riemu. Pisaroista kertyi puro, purosta meri.

Armon meri se on, Isän ihmisrakkaudesta ja Vapahtajan veripisaroista alkunsa saanut! Pisarakin sitä tekee kaikenikäisestä ja -kuntoisesta vastaanottajastaan Taivaan Kunniakansalaisen.