Päätoimittajalta: LappeeFest jättää festarin mentävän aukon

LappeeFest ilmoitti äskettäin vetävänsä henkeä ensi vuoden ajan.

Kolmena kesänä järjestetty tapahtuma veti joka kerta mukavasti porukkaa, eikä ihme. Useita valtakunnan suosituimpia artisteja saman illan aikana on konsepti, joka yksinkertaisesti toimii.

LappeeFest jättää nyt festarin mentävän aukon maakuntaan, ainakin yhden kesän ajaksi.

Imatralla moni pettyi reilu vuosi sitten, kun Imatran Yöt -tapahtuma jäi pois tapahtumakartalta ensi kertaa.

Tapahtumajärjestäjän päätös hämmensi siksikin, että festari oli vetänyt mukavasti väkeä, eikä siitä voinut päätellä lopun lähenevän.

Imatran Öiden esiintyjäkattaus oli tyypillisesti varsin samansuuntainen kuin LappeeFestin.

Olisiko LappeeFestin hengähdystauon myötä Imatran paikka nousta jälleen festarikartalle? Ehkä Imatran Yöt voisi palata kaupunkiin? Tai Lappeenrannan Yöt Lappeenrantaan, onhan sekin tapahtuma nähty?

Kaupunkifestari, joka marssittaa jopa yhden iltapäivän ja illan aikana lavalle monta huippuesiintyjää, kiinnostaa takuulla myös vuonna 2020.

Riskitöntä ja halpaa hommaa festareiden järjestäminen ei ole. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kertoi lehtemme haastattelussa kesällä, että tapahtuma on tilanteessa, jossa haluttuja tähtiä ei enää pystytä tuomaan kaupunkiin.

Kun yksi näytelmä maksaa 50 000 euroa, eli koko festaribudjetin verran, on tilanne enemmän kuin hankala.

Lisäksi, festaribudjetti on pysynyt ennallaan viimeiset 10 vuotta. Kulut tuskin ovat.

Jos palataan takaisin musiikkiin, niin monet festarit ovat nykyään osa laajaa ”kiertuetta”, jossa samalla esiintyjäporukalla vedetään lukuisat tapahtumat läpi eri puolilla maata.

Tämä on nykyajan tapa toimia yksin puurtamisen sijaan, eikä yhden tapahtuman epäonnistuminen välttämättä kaada koko venettä.

Tästä on Lappeenrannassakin kokemusta IskelmäKesän ja Rock In The City -festarin myötä tältä kesältä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut