Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kosonen: Mikä meillä miehillä mättää?

Rallikuski Jari-Matti Latvalalla olo on kuin puusta pudonneella. Ei suju ajaminen eikä kotielämäkään ole kunnossa. Peruttu on häät ja yhteinen hautapaikka. Tallipaikankin taitaa Toyota torpata. Verottaja huutelee perään. Perässä rynnivät myös paparazzit. Media ratsastaa kohu-uutisilla.

Suomalaisen miehen tie on vastamäkiä täynnä. Jo etunimiin liittyvät sanonnat kertovat onaa karua kieltään:

Matti on kukkarossa. Visa vinkuu. Otto ei anna. Arvo ei säily. Voitto menee aina jollekin muulle.

Usko loppui. Toivo sammui. Kunto ei kestänyt. Joukossa tyhmyys tiivistyy. Erkkikään ei ymmärrä, että mies on Aarre naiselle vain avioerossa.

Kostean illan päätteeksi tulee Yrjö. Oikein syvältä tullessaan kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä olisikin Ky-y-ööösti!

Aatos katoaa, kun täytyy tarpoa Pyryssä. Juuri kun uimakausi on päässyt parhaaseen vauhtiinsa, Jaakko heittää sen kuuluisan kylmän kiven.

Ei mene ihan putkeen sielläkään, missä Jorma jäköttää joko väärässä paikassa väärään aikaan – tai ei ensinkään silloin kun pitäisi.

Ja sitten se viheliäinen vanha Aatu: asettuu poikkiteloin kristillisen uskon kauniiden ihanteiden ja korkeiden tavoitteiden tielle.

Se ei suostu muutokseen, vaan jatkaa kovin mielellään entistä eettisesti arveluttavaa ja itsekästä elämäänsä – uskovaisissakin.

Viikinkisoturi Harald Hirmuinen toteaa tyynesti: ”Elämä on tuskaa ja taistelua, mutta joukkoon mahtuu huonojakin aikoja!”

Kun meillä miehellä mättää, pitää mättää takaisin! Voimalla, mutta ei omalla. Eikä ilman kunnon varusteita:

”Vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineeksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, Jumalan sana.”(Ef. 6:10-16)