Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pekka Kauria 1937–2019: Legendaarinen myyntimies ja sitoutumisen mestari

Pekka Viljo Raineri Kauria menehtyi sairauskohtaukseen Lappeenrannassa 15.9.2019. Hän syntyi Suomenniemellä 14.9.1937 ja oli kuollessaan 82-vuotias.

Lapsuutensa Kauria vietti Lappeenrannassa, missä leskeksi jäänyt Lempi-äiti luotsasi neljää eläväistä poikaa tehden samalla vuorotyötä olutpanimolla. Sisukkuus ja työteliäisyys olivat perintöä lapsuuskodista.

Puoliso löytyi Nuijamaalta, ja häitä vietettiin 1960. Perheeseen syntyi kaksi poikaa.

Pekka Kauria teki pitkän uran Chymoksella. Hän aloitti myyntiedustajana vuonna 1962 ja eteni aluemyyntipäälliköksi, jonka piirinä oli lopulta lähes puoli Suomea.

Chymoksen siirryttyä Fazerin omistukseen Kauria siirtyi Fazerin organisaatioon ja työskenteli siellä eläkevuosiin saakka.

Hän oli myyntimiesten eliittiä. Hänellä oli kyky saavuttaa asiakkaiden luottamus ja sitä kautta erinomaiset myyntitulokset.

Hän johti omalla esimerkillään, niin myyntimiehiään kuin vapaaehtoistyötäkin.

Oman menestyksensä myötä Kauria halusi jakaa hyvää myös muille. Hän oli aktiivinen toimija Lions-järjestössä ja erityisen vahva hänen panoksensa oli Lappeenrannan Urheilu-Miesten johtokunnassa, talousjaostossa, Kalevan Kisojen taloustoimikunnassa sekä LUM:n Tukisäätiön hallituksessa.

Hän oli rakentamassa seuran menestystä ja sitä kautta tukemassa nuoria urheilijoita. Kahdenkymmenen vuoden ajan hän toimi Lappeenrannan Muikku ja Pottu -kalamarkkinoiden markkinaisäntänä.

Tuona aikana markkinoista kehittyi suosittu koko perheen tapahtuma, johon olivat tyytyväisiä sekä kauppiaat että markkinavieraat.

Syntymäpitäjä Suomenniemi oli Pekalle rakas. Kellosaaren mökillä vietettiin vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Ensimmäiseksi laskettiin aina verkot Kuolimoon. Verkkokalastuksen salat hän opetti myös jälkipolville.

Pekka oli periaatteen mies. Hän piti, minkä lupasi. Hänen sitoutumisensa kulloiseenkin asiaan oli sataprosenttinen.

Se saatiin todeta kalamarkkinoiden viimeisenä päivänä 2019.

Markkinaisännän elämäntaival päättyi markkinoiden sulkeutuessa.

Pekka Kauriaa jäivät kaipaamaan vaimo Elvi, pojat Jouni ja Timo puolisoineen, lapsenlapset, lapsenlapsenlapset sekä suuri joukko ystäviä, työtovereita ja yhteistyökumppaneita.