Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kosonen: Isän päiväkortti

Aava-taaperomme askarteli päiväkodissa isänpäiväkortin. Se oli määrä antaa vasta varsinaisena juhlapäivänä. Mutta tyttöpä halusi tehdä toisenkin kortin, jonka voisi ojentaa isille jo nyt.

Kotiovella Aava sitten heilutteli riemuissaan punaista pahvinpalaa piirroksineen: ”Minä tein isille päiväkortin!” Päiväkortteja on tullut lisää muinakin päivänä…

Pappina pohdin, mitä on olla Jeesuksen opetuslapsi. Nyt näkökulma on toinen. Pienen taaperon vanhempana olen opetusisä: opettelen ottamaan oppia lapsestani. Enpä kai koskaan ilman häntä olisi sitäkään älynnyt, että merkkipäivien lisäksi on hyvä antaa myös pelkkiä päiväkortteja.

Tai eiväthän ne ole mitään ”pelkkiä”, jotain vähemmän tärkeitä, vaan pikemminkin kaikkein parhaita. Juuri ne tekevät pelkästä päivästä merkkipäivän!

Luin lapseni päiväkortista kaksi asiaa. Ensiksikin hän on innoissaan, kun saa ihan itse omilla pikku kätösillään luoda omanlaistaan taidetta. Toiseksi hän haluaa antaa teoksensa isille, jota hän rakastaa.

Joka päivä joku päiväkortti. Rakkauden merkiksi.

Syvästi rakastunut lähettelee rakkaalleen viestejä joka päivä. Rakkauden nälässään hän myös haluaa päivittäin kuulla rakkaudentunnustuksen rakkaaltaan.

Sekin, että saa syödäkseen ruokaa joka päivä, on Taivaan Isän päiväkortti, rakkaudenosoitus lapsilleen. Tähän pyyntöön on vastattu: ”Isä meidän… anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme.” Isä antaa meille annettavaksi myös muille. Taivaallis-maallista kierrätystä!

Kaikista päivistä vain tämä päivä on ainoa käytettävissä oleva. Eilinen meni jo. Huomisestakin tulee huomenna tämä päivä. On vain tänään. Nyt.

Kieliopillisesti preesens, nykyhetkessä tapahtuva, sulkee sisäänsä ajatuksen läsnäolosta (engl. presence). Sana present merkitsee myös lahjaa.

Viimeisessä ”päiväkortissa” rakkaille opetuslapsilleen Jeesus lupaa lahjan, jota he eniten tarvitsevat: ”Katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” Matt.28:20