Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kososen kolumni: Kello löi jo, herätkää!

Sata vuotta on Suomessa laulettu Immi Hellénin runoa Joulukirkkoon: ”Kello löi jo viisi, lapset herätkää! Juhani ja Liisi, muuten matka jää.” Siinä uniset lapsetkin lähtevät riemuiten ja hymyssä suin rekiretkelle.

Matka tuttujen kohtaamisineen sekä valaistu kirkko juhlavine menoineen jää iäksi mieleen: ”Sillä kirkkotiellä aina olla vois!”

Koulutkin ovat tahtoneet joulujuhlissaan ohjata oppilaansa kirkkotielle.

Nyt kuitenkin uhkaa toteutua tuo tutussa laulussa mainittu ”muuten matka jää”.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on linjannut, että kaikille koulun oppilaille tarkoitetun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on uskonnonvapauslain vastaista: ”Kirkko on nimenomaan jumalanpalvelusten toimittamiseen tarkoitettu paikka ja siitä välittyy näin jo itsessään uskonnollisia merkityksiä. Se loukkaa uskonnottomien oikeuksia.”

Roomalaiskatolinen professori James Corkery ihmettelee uskontoneutrauliutta: ”Ihmiset voivat olla muuten sallivia, mutta heti kun tulee puhe uskonnollisuudesta, he ovatkin suoranaisia fasisteja. Tämä on brutaalia väkivaltaa ihmisyyttä kohtaan.”

Kello löi jo. Aikuiset, herätkää! Nouskaa lasten oikeuksia puolustamaan – ei ottamaan niitä pois. Lasten ihmisarvoon kuuluu saada mahdollisuus pyhyyden aistimiseen. Jeesuskin aikoinaan moitti aikuisia siitä, että eivät sallineet lasten tulla lähelleen.

Hyvin suunnitellut ja toteutetut juhlat kirkossa ovat lapsista mieluisia. Ne vahvistavat heidän tunnetaitojaan.

Onhan se kirkko uskontofobisteille tosi pelottava paikka! Siellähän kuvatkin puhuvat.

Imatrankosken kirkossa koulupoika tutki seimiasetelmaa, siirsi sitten katseensa alttaritauluun ja edelleen krusifiksiin: ”Onko noissa kaikissa sama Jeesus? Seimessä vauvana, aikuisena kädet levällään opettamassa sekä riippumassa ristillä?” Kyllä!

Alttaritaulun tekstissä se sama Jeesus sanoo: ”Tulkaa minun tyköni kaikki.” Jos tämä ”kaikki” ei Suomen lain mukaan enää koskekaan koululaisia, kellot soivat kohta koko kansalle!