Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaus Pekka Kekäläiselle

Ihanko tosiaan yksittäisen maallikon tarkoitushakuinen virhepäätelmä massiivisen todistusaineiston yhdestä osiosta kumoaa tuhansien luonnontieteilijöiden kymmenien vuosien työn? Joillakin on kyllä todella suuret luulot itsestään. Kirjoittaja toteaa (Lappeenrannan Uutiset ja Imatralainen 4.12.), ettei ilmastotutkijoiden sanaan ole luottamista, ja heti perään perustelee omaa humpuukinäkemystään täsmälleen samojen tieteentekijöiden aikaansaamalla, kokoamalla ja analysoimalla datalla. Pelkästään tämä ristiriita tekee sepustuksesta täyttä puppua.

On jokseenkin merkillinen ajatus, etteivät tutkijat olisi lainkaan huomioineet omaa tutkimusaineistoaan ilmastohistoriasta. He ovat kerta toisensa perään todenneet, ettei nykyinen ilmaston lämpeneminen mahdu poikkeuksellisen nopeutensa vuoksi luonnollisen vaihtelun raameihin.

Ainoa luonnonilmiö joka voisi aikaansaada näin radikaalin muutoksen maapallon lämpötilaan, on megaluokan tulivuorenpurkaus, eikä sellaista ole tällä eikä viime vuosisadalla tapahtunut.

Mikä tämän lämpenemisen sitten on aiheuttanut jos ei fossiilisten polttoaineiden käyttö, niin sitä tämä omaan järkeensä luottava uusien aikojen yleisnero ei tietenkään vaivaudu paljastamaan. Teoriaa auringon aktiivisuudesta on turha tarjota tilanteessa, jossa kyseisen sumutuksen lanseerannut öljyteollisuuskin on siitä luopunut.

Mitähän vaikkapa Australian maastopalojen keskellä mahdetaan tuumata ilmastotoimenpiteiden tarpeettomuudesta?