Avustusta kotien energiaremontteihin

Kansan kanta

Olen tyytyväinen, että vihdoin kaikkien kotien energiaremontteihin saadaan kunnolla avustuksia. Nyt avustusten piiriin saadaan sekä omakoti-, pari-, rivi- että kerrostalot. Tätä kautta omakotitalojen öljykattiloista voidaan luopua ja vaihtaa ne esimerkiksi maalämpöön tai ilmalämpöpumppuihin, myös eristeiden parantamiseen voi saada avustusta. Nämä ovat hyviä käytännön ilmastotekoja.

Avustusten piiriin lasketaan 1.10.2019 alkaen tehdyt suunnittelukulut ja 1.1.2020 alkaen tulevat toteuttamiskulut. Avustuksiin on varattu vuoteen 2020 mennessä yhteensä 100 miljoonaa euroa.

Avustukset myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ja hakuaika alkaa nopealla aikataululla eli 2.1.2020. Avustusta voi saada korjaushankkeeseen, joka parantaa energiatehokkuutta sovittujen kriteerien mukaisesti. Avustusta voidaan myöntää enintään 50 prosenttia korjaushankkeen kustannuksista, mikä on merkittävä asia.

Mielestäni uudistus on erittäin hyvä, koska tätä kautta monet kotitaloudet saavat laskettua energiaremonttikulujaan merkittävästi ja samalla päästöt laskevat. Huomionarvoista on myös se, että avustusten arvioidaan lisäävän työllisyyttä noin 1500 henkilötyövuodella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu