Catz Lappeenranta

Jatkaako Catz voittokannassa Jyväskylässä?

Jatkaako Catz voittokannassa Jyväskylässä?

Catz kohtaa lauantaina 15.10. vieraskentällä Jyväskylässä HoNsU:n. Catzin kausi on lähtenyt käyntiin kahdella komealla voitolla, kun Espoo Team ja Kerava Energia Team ovat jääneet kissalauman jalkoihin. HoNsU:n kausi on alkanut kahdella tappiolla, kun ToPo ja Huima osoittautuivat vahvemmiksi niissä kohtaamisissa. Viime kaudella joukkueiden neljästä kohtaamisesta Catz voitti kolme. Catzin ja Takia Starksin sopimus purettiin aiemmin tällä viikolla koeajan puitteissa Takian nilkkavamman vuoksi. Kissalaumasta nilkkaansa potevan Lotta Hämäläisen sekä flunssaisten Hanna Vapamaan ja Roosa Lukkarisen pelaamisesta ei vielä ole täyttä varmuutta. 

Haaste sisäpelissä

Catzin päävalmentaja Mika Haakana nostaa HoNsU:n vaarallisimmaksi hyökkäyspään uhaksi kissalaumaa vastaan Minna Stenin ja Charlee Underwoodin johtaman sisäpelin. Etenkin kissalauman entisen pelaajan, taitavana heittäjänä tunnetun maajoukkuesentteri Minnan, ulottuvuus vaatii Haksan mukaan joukkueelta erityishuomiota. "Meidän pitää pelata puolustuksessa joukkueena isompaa Steniä vastaan." Ei tarvinne kaivaa kristallipalloa esiin, jotta voisi ennustaa, että Catz lähtee painostamaan tyylilleen uskollisen tiukasti HoNsU:n pelinrakentelua, jossa avainasemassa on lappeenrantalaiskasvatti Katja Summala, joka on tällä kaudella ollut HoNsU:n tehokkain pelaaja.

Rohkeaa puolustusta odotettavissa emänniltä

Haksa odottaa jo HoNsU:n kokeneen valmentajan Ensio Helimäen keksineen kissalauman hyökkäyspeliä jarruttavia haasteita. "Hyökkäyksessä meidän pitää pystyä reagoimaan vastustajan puolustuksen vaihteluihin kylmänviileästi. HoNsU on pelanut paljon paikkaa ja paikkaprässejä. Todennäkösesti HoNsU ottaa tuttuun tyyliin välillä paljon riskejä puolustuksessa." Minna Sten lupaileekin kissalaumalla olevan vastassa aiempia otteluja kovempi HoNsU. "Me varmasti koitetaan viedä joukkuepeliä ja varsinkin puolustusta eteenpäin kahdesta edellisestä pelistä. Puolustuksen kautta koitetaan saada peliä pyörimään."

Didi palaa tuttuun ympäristöön

Täksi kaudeksi Catziin liittynyt Dionne Pounds palaa viime kausien kotisaliinsa nyt vierasjoukkueen riveissä ensimmäistä kertaa ja perhoset ovatkin jo löytäneet tiensä Didin vatsan pohjalle. "No kyllä jännittää aika paljo. Siellä on paljon hyviä ystäviä ja nyt ekaa kertaa pelaan niitä vastaa." Didi odottaa ottelusta vauhdikasta kovaa taistoa. "Odotan aika kova temposta peliä. HoNsU:lla on paljon hyviä heittäjiä ja ne on reenannu tosi hyvin kesästä asti, niin meidän pitää olla valmiina ottamaan heittäjiltä heitot pois ilman että annetaan ilmasia koreja sisältä. HoNsU:lla on myös myös hyvä prässi, jota vastaan ollaan treenattu, jotta ollaan valmiina siihen lauantaina." Didi kaipaa hieman lisää malttia kissalauman hyökkäyspeliin. "Me yritetään myös juosta, mutta viime peleissä meidän pitää myös osata kontrolloida se hyökkäys puolinopean jälkeen. Meillä on ollut aika hyvää hyökkäyspeliä, mutta turhat menetykset pitää vielä osata minimoida ja ottaa hyviä ratkasuja." Vahvassa iskussa olleeseen puolustuspeliin Didi löytää vielä kuitenkin parannettavaa. "Puolustus on ollut ihan hyvin kasassa, mutta henkilökohtaista puolustusta voi aina parantaa. Ollaan aika liikkuva ja urheillullinen joukkue ja yritetään pitää hallitusti tempoa yllä. Jos kaikki noi loksahtaisi kohdalleen, niin en usko että suurempia ongelmia tulee."

Ottelu alkaa lauantaina 15.10. Jyväskylän Monitoimitalolla klo 19.00. 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet