Catz Lappeenranta

Catz jyräsi kotiavauksessaan Keravan

Catz jyräsi kotiavauksessaan Keravan

Catzin kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettui Kerava Energia Team, joka kärsi avauskierroksella tappion ToPo:lle. Catz taas avasi kautensa Espoo Teamin vieraana voitokkaasti ja samalla eteni Suomen Cupissakin seuraavalle kierrokselle, kun SM-sarjan ensimmäinen kierros oli samalla Cupin ottelu kaikille joukkueille. Keravalaisten noustua toissa kaudeksi SM-sarjaan ovat he kohdanneet kissalauman kahdeksan kertaa poistuen joka kerta tappio niskassaan.

Ratkaisu taululle nopeasti

Catzilla kesti pari minuuttia saada juonen päästä kiinni, kun avoimistakin paikoista sudittiin useasti ohi, mutta pian alkoi kissalauman vastustamaton mellastus parketilla. Vieraat eivät pystyneet pitämään huolta pallosta Catzin raivokkaassa paineessa ja pallonriistoista käynnistyneitä nopeita hyökkäyksiä tuli jatkuvasti. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Catz johti 24-3. Kissalauman painostaessa vierailla oli ajoittain jopa vaikeuksia saada palloa pois omalta kenttäpuoliskolta, mutta toisen neljänneksen loppua kohti keravalaisten otteet piristyivät. Puoliajalle mentiin lukemissa 44-13. Ottelun toisella puoliajalla ei enää suurta draamaa nähty ja vieraat pääsivät jatkuvasti peliin paremmin sisälle luovuttamatta taisteluaan hetkeksikään. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin Catzin kotivoiton merkiksi 75-39.

Aggressiivinen kissalauma

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli tyytyväinen voittoon ja joukkueensa peliin. "Kolme ensimmäistä minuuttia hermoiltiin ja se näkyi viimeistelyssä. Emme lähteneet tekemään mitään poikkeuksia omiin sääntöihimme ja meillä oli tosi hyvä meininki puolustuksessa. Puolustimme linjoja yli aggressiivisesti ja pääsimme juoksemaan riistoista nopeita. Peli oli vauhdikasta!" Haksa antaa tunnustusta myös vastustajalle. "Keravalle kaikki kunnia, sillä he pelasivat 40 minuuttia äärimmäisen kovaa loppuun asti." Lappeenrantalaiselle korisyleisölle hyvin tuttu, vielä voimassa olevan toimitsijakieltonsa vuoksi katsomosta ottelua seurannut, vieraiden päävalmentaja Jukka Mantere näki tappiollisessa ottelussa paljon positiivistakin. "Puolustuksemme meni eteenpäin. Toisella puoliajalla me sidottiin Catzin hyökkäys. Me edistytään, jokainen sekunti oli meille oppia."

Lotta Aaltosella käsi kuumana

Ottelun hahmoksi nousi Catzin penkiltä peliin sisään tullut Lotta Aaltonen. Ensimmäisellä puoliajalla Lotta upotti 17 pistettä naulaten sisään jokaikisen heittonsa ja lopulta raumalaistimpurin saldoksi kirjattiin 19 pistettä, 8 levypalloa, 3 riistoa ja raikuvat aplodit uudelta kotiyleisöltä palkintoraadilta ansaittua palkintoa pokatessa. Haksalta löytyi myös kehuja ottelun pistekuningattarelle. "Lotta oli ekalla puoliajalla huikea! Hän on kokoajan pelannut hyvin ja heittäminen on vain yksi osa-alue. Tähän liittyen tänään loimme hyvin tilanteita ja annoimme ne extrasyötöt." Lotta itse keskittyi kuitenkin enemmän joukkueensa voitokkaaseen peliin. "Ihan hyvinhän se peli meni, mutta tietysti parannettavaakin aina jäi. Puolustus oli ajoittain tosi hyvää, mutta varsinkin kolmannella jaksolla tuli pieni repsahdus. Pelattiin kuitenkin koko peli hyvällä intensiteetillä ja jaksettiin painostaa palloa ja juosta nopeita. Oli kuitenkin iloinen ilme koko joukkueella ja tsempattiin hyvin!"

Kohti Jyväskylää

Catzin vahvuudesta puuttuivat Roosa Lukkarinen, Lotta Hämäläinen, Elina Ruokonen ja apuvalmentaja Marianne Koskinen, mutta mistään vakavammasta ei ole kyse kenenkään kohdalla, sillä Luken ja Lotan oletetaan palavaan pikapuoliin ruotuun. Haksan apuvalmentajaksi astui, Vännin ollessa Mikkelissä johdattamassa Catzin Elinalla vahvistettu kakkosjoukkue vierasvoittoon, tuttu kasvo Lappeenrannan Urheilutalon yleisölle, Elena Solovjeva. Solo on tällä kaudella jatkossakin kissalauman apuvalmentajana Haksan ja Vännin tukena harjoituksissa aina kun ehtii muilta kiireiltään ja otteluissakin, etenkin jos Vänni on poissa esimerkiksi kakkosjoukkueen otteluiden vuoksi. Catzin ottelut jatkuvat lauantaina 15.10. vierasottelulla HoNsU:a vastaan ja Haksan mukaan sitä ennen kissalaumalla tulee vielä rankka harjoitusrupeama. "Kolme päivää mennään ensi viikon alussa kovaa, torstai pidetään vapaata ja perjantaina kevyemmin sitten."

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet