Catz Lappeenranta

Catzin kotiavaukseen vieraita Keravalta

Catzin kotiavaukseen vieraita Keravalta

Catz kohtaa lauantaina 8.10. kotisalissaan Kerava Energia Teamin ottelussa, joka on uuden kissalauman debyytti tosipeleissä kotiyleisön edessä. Catz avasi kauden selkeän vakuuttavalla voitolla Espoo Teamia vastaan vieraissa, kun taas Kerava hävisi kotonaan yhtä selkein lukemin ToPo:lle. Molempien avauskierroksen ottelut olivat myös Suomen Cupin neljännesvälieräotteluita. Catz kohtaa puolivälierissä vieraissa torstaina 27.10. BC Nokian. Catz on kohdannut Keravan SM-sarjassa kahdeksan kertaa keravalaisten noustua toissa kaudeksi SM-sarjaan ja kissalauma on voittanut kaikki kohtaamiset.

Yllätysvalmis Kerava?

Kerava Energia Team on viime vuosina kuulunut naisten SM-koriksen häntäpäähän, mutta joukkue on illasta toiseen pelannut rohkeata koripalloa ja onko tämä se kausi, kun joukkue nousee tosissaan haastamaan pudotuspelipaikasta? Catzin päävalmentaja Mika Haakana on vakuuttunut, että kissalauma ei pääse nyt yhtä helpolla kuin harjoitusottelussa keravalaisia vastaan aiemmin tällä kaudella. "Ottelusta tulee varmasti vaikeampi kuin kahden viikon takainen harjoitusmatsimme." Keravalaisten sisäpelaajat Centhya Hart ja Silja Paavola lähtevät varmasti haastamaan aiempia kausia pienikokoisempaa kissalaumaa korinalustojen taistoissa. Varteenotettava uhka on myös rutkasti maajoukkuekokemustakin omaava Sanna Helenius.

Puolustuksen kautta

Haksan mukaan kotiavauksesta voittoa lähdetään hakemaan nimenomaan puolustuksen kautta. "Odotan meiltä hyvää intensiteettiä ja etenkin puolustussysteemin hyvää toteuttamista." Kissalaumalla on Haksan mukaan hyvä mahdollisuus jatkaa voittokannassa. "Jos pystymme toteuttamaan omia vahvuuksiamme ja pelaamme hyvällä asenteella, niin uskon meidän olevan vahvoilla." Espoossa kissalauman vahvuudeksi nousi laaja kaarti ratkaisijoita ja joukkue pyöritti nopeata vaihtorulettia intensiteetin ylläpitämiseksi ja sama resepti lienee voimassa edelleen.

Uuden kissalauman kotidebyytti

Ylioppilaskirjoituksensa juuri päättänyt Roosa Lukkarinen on hieman sairastellut ja Lotta Hämäläinen kärsii nilkkavammasta, mutta muuten joukkueen iskukyvyn pitäisi olla hyvän harjoitusviikon jälkeen kunnossa Haksan mukaan. "Hyvä hiitti on ollut päällä." Nilkkavammasta alkukaudesta kärsineen amerikkalaistakapelaaja Takia Starksin koeaika päättyy ensiviikon alussa, joten nyt on Takian viimeiset hetket vakuuttaa valmennusjohto taidoistaan. Lotta Aaltonen on yksi monista kissalauman uusista kasvoista ja raumalaislähtöinen kissa odottaa jo kotidebyyttiä Lappeenrannan Urheilutalon yleisön edessä. "Vähän tietty jännittää, mutta helpotti kuitenkin se, että oli harkkamatseja kotona." Lotta lupaa uudelle kotiyleisölleen mielenkiintoista koripalloelämystä. "Hyvin taisteltiin koko joukkueen voimin jo Espoossa, mutta kotiyleisön edessä tulee aina sellasta lisätsemppiä. Vauhtia on varmasti luvassa ja kovaa taistelua!"

Ottelu alkaa lauantaina 8.10. Lappeenrannan Urheilutalolla klo 14.00. Tervetuloa paikan päälle kannustamaan kissalauma voittoon kotiavauksessa! 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet