Catz Lappeenranta

Catzille hieno voitto avauskierroksella

Catzille hieno voitto avauskierroksella

Catz matkusti Espoo Teamin vieraaksi tuliterälle Honkahallin Futuro Areenalle uuden naisten SM-koriskauden avauskierroksen otteluun, joka oli samalla myös Suomen Cupin ottelu. Edellisellä kaudella joukkueet olivat kohdanneet neljästi runkosarjassa, joista Catz voitti kolme ja välierissä kissalauma raivasi espoolaiset tieltään otteluvoitoin 3-0. Catzilla oli mukana kaikki pelaajansa, mutta emännät joutuivat tulemaan toimeen ilman Laura Wilsonia ja Rita Haukkovaaraa.

Catz valmiina pelaamaan

Ensimmäinen minuutti kissalaumalla meni vielä uuden areenan kirkkaita valoja ihmetellessä, mutta jo ennen toisen minuutin täyttymistä taululla oli vierasjohto. Catz onnistui pistetehtailussa laajalla rintamalla ja pientä eroa alkoi jo ensimmäisellä neljänneksellä syntyä. Toisen neljänneksen alku oli kissalauman dominointia ja ero kasvoi vastustamattomasti. Espoo Team pääsi hieman takaisin peliin puoliajan viimeisillä minuuteilla, mutta puoliajalle mentiin Catzin 27-46 vierasjohdossa.

Catz selvitytyy Espoon loppukiristä

Ottelun kolmas neljännes oli emänniltä vahvaa peliä ja ero kutistui kutistumistaan ja viimeisen neljänneksen alussa ero oli pienimmillään seitsemän pistettä. Catzin päästi lopulta piinasta joukkueen kapteeni Vilma Kesänen kolmosellaan, jonka jälkeen kissalauma sai uuden vaihteen päällä ja repi neljä perättäistä hyökkäyslevypalloa, joten emäntien kiri jäätyi näillä suorituksilla. Catz lasketteli lopulta selkeään 64-82 vierasvoittoon vaikeassa paikassa vierassalissa avauskierroksella viime kauden pronssimitalistia vastaan.

Yllättävä Espoo kaatui joukkuepuolustuksella

Catzin päävalmentaja Mika Haakana oli yllättänyt, kun vastapuolen kollega Mikko Larkas tarjoili yllättävää lääkettä kissalaumalle. "Espoo pelasi paikkaa 38 minuuttia, mikä on kohtuullisen yllättävää. Olemme kaksi viikkoa hioneet mieshyökkäystä, joten siihen nähden 82 pistettä on hyvä suoritus." Haksan mielestä avaimet voittoon olivat selkeä. "Meidän aggressiivinen joukkuepuolustus tukehdutti Espoon pelin ja hyökkäyskorilla viisi pelaajaa teki yli 10 pinstettä." Haksan mukaan Catzilla on SM-kullan lisäksi toinenkin tavoite. "Cupin voittoa metsästetään."

Kapteenin johdolla laaja kaarti onnistujia

Dionne Pounds ja Lena Reshetko olivat kissalauman tehokkaimmat, kun Didi teki 17 ja Lena 16 pistettä, mutta myös Vilma Kesänen, Hanna Vapamaa ja Roosa Lukkarinenpääsivät yli kymmeneen pisteeseen. Haksa oli kaikkiin pelaajiinsa tyytyväinen, mutta muutama erikoismaininta irtosi. "Koko joukkue onnistui, mutta Vilma astui hienosti esiin. Luke pelasi taas loistavasti ja Didi oli läpi pelin hyvä, kuten myös Lena. Alex Andersonpuolusti ennen virhevaikeuksiaan Niina Laaksosta erinomaisesti." Vilma oli taiston tauottua onnellinen ja vastaus kysymykseen miltä tämä voitto tuntui, oli yksiselitteinen. "Mahtavalta! Voitto kauden ensimmäisessä pelissä ja samalla Suomen Cupin pelissä oli hieno juttu!" Tuore kapteeni oli ylpeä joukkueestaan "Pelin jälkeen olin ylpeä koko joukkueesta, sillä kaikki taistelivat hienosti ja vaikka kolmannella jaksolla meille tuli aikamoinen musta hetki, niin tulimme takaisin peliin ja hoidimme lopulta voiton kotiin hillityllä varmuudella."

Catzin kausi jatkuu lauantaina 8.10. Kerava Energia Teamin saapuessa Lappeenrannan Urheilutalolle kissalauman kauden ensimmäiseen kotiotteluun, joka alkaa klo 14.00.

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet