Catz Lappeenranta

Espoo Team - Catz otteluennakko

Kausi alkaa Espoossa

Catz aloittaa kautensa Espoo Teamin vieraana lauantaina 1.10. Tämä runkosarjan avauskierroksen ottelu on samalla myös Suomen Cupin ottelu. Viime kaudella runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljästi, joista kolme päättyi Catzin voittoon. Välierissä kissalauma raivasi espoolaiset tieltään otteluvoitoin 3-0.

Tuttu Espoo Team

Vastaansa kissalauma saa emännät, joiden pelityyli ei varmasti yllätä ketään. Espoolaisten tavaramerkiksi on jo muodostunut aggressiiviseen joukkuepuolustukseen perustuva pelitapa. Espoo Teamin taistelutahdon ruumillistumana on varmasti tälläkin kaudella sentteri Niina Laaksonen, jonka pysäyttämiseksi Catzin päävalmentaja Mika Haakanalla on kova kaarti pelaajia jo valmiina. "Alex Andersonin, Lena Reshetkon ja Hanna Vapamaan vastuulla on Laaksosen vartiointi." Espoolla on tasainen ja laadukas materiaali, mutta Haksa nostaa esiin myös toisen erityisen vaarallisen pelaajan. "Evita Iiskola on yksi sarjan parhaista korille ajajista." Tästä huolimatta Haksa ei lähde tekemään suurempia mukautuksia kissalauman pelitapaan. "Emme tee muutoksia omiin puolustussääntöihin."

Vauhdikas ottelu

Catz on ajanut sisään uutta pelitapaa kesän aikana ja Haksa odottaakin innolla ottelua Espoo Teamia, jota valmentaa Mikko Larkas, vastaan. "Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen ottelu, kun molemmat pelaavat samanlaisella aggressiivisella ja nopealla pelityylillä." Haksa on alustavan luottavainen pelitavan toimivuudesta. "Lähdemme kliseisesti tekemään omia asioita ja pelaamaan simppeliä peliä. Pelimme on ollut lupaavaa, mutta kyseessä on kuitenkin ollut vain harjoitusotteluita. Pelaajat ovat omaksuneet hyvin uuden systeemin. Pian nähdään sitten lopulta miten se toimii."

Uusi kissalauma

Kissalaumassa on monia uusia pelaajia, kun Lotta Aaltonen, Dionne Pounds, Alex Anderson ja Takia Starks debytoivat Espoota vastaan tosipeleissä. Jatkuvuutta edustavat Lena Reshetko, Hanna Vapamaa, Roosa Lukkarinen ja kapteeniksi nimetty Vilma Kesänen. Kun näiden suurelle korisyleisölle tutumpien nimien lisäksi kissalaumassa ovat ennakkoluulottomat juniorit Lotta Hämäläinen, Alisa Ronkanen ja Elina Ruokonen, niin vauhtia ja tulivoimaa löytyy varmasti parketilta. Kuka kissoista nouseekaan esille juuri tässä tärkeässä ottelussa?

Ottelu alkaa lauantaina 1.10. Espoossa Honkahallin Futuro-areenalla klo 14.00.

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet