Puheenaihe

HS: Antti Rinne huolissaan peruspalveluiden rahoituksesta: "On suuri riski, että verotulot vähentyvät merkittävästi, jos ihmiset käyttäytyvät, kuten toivomme"

Antti Rinne (sd.). Pekka Ruissalo

Pääministeri Antti Rinne (sd) kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa olevansa huolissaan verotulojen riittävyydestä.

Rinteen mukaan uusia tuloja pitää löytää, sillä ilmastopäätösten takia esimerkiksi liikenteen nykyiset verotulot hiipuvat.

Hallitus on toteuttanut ilmastopolitiikkaa esimerkiksi nostamalla bensiiniveroa ja verottomalla uusia autoja niiden hiilidioksidipäästöjen mukaan. Päästöjen vähentyessä vähenevät siis myös niihin liittyvät verotulot.

”On suuri riski, että verotulot vähentyvät merkittävästi, jos ihmiset käyttäytyvät, kuten toivomme”, Rinne sanoo HS:lle.

HS:n mukaan vuotuiset verotulot liikenteestä ovat noin 8 miljardia euroa, eli 14 prosenttia valtion kaikista

”Kun tämä kahdeksan miljardin potti pienenee, joudumme samalla miettimään, kuinka paljon ylipäätään liikenteestä voi saada tuloja hyvinvoinnin rahoitukseen”, Rinne sanoo.

Korvaajaksi Rinne veikkaa muita haittaveroja. Näihin kuuluvat tupakka, alkoholi ja polttoaineet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (23)

Kommentit

Ilmastonmuutos Suomen

Ilmastonmuutos Suomen ajatuksella vie tämän maan yli sata vuotta taaksepäin elintasosta.

Antin hallitus ajaa suomen

Antin hallitus ajaa suomen konkurssiin ilmastoteoillaan. Metsätalous on edelleen viennin kivijalkoja. Hallitus alkaa kiveämään juurikin metsäteollisuuden toimintamahdollisuuksia. Itäinen naapurimme pyyhkii takapuolensa metsän hiilinieluilla ja hakkaa metsiään entistä enemmän, suomalaisten ihmetellessä ja sulkiessaan tehtaitaan. Mutta ne Antin arvot ovat tärkeitä näköjään hallitukselle, vaikka iskevät suomalaisia suoraan lättyyn.

Maahanmuuttovero ja EUlta

Maahanmuuttovero ja EUlta jokaisen pakolaisen kustannukset Suomen valtiolle oleskeluluvan saannista kuolemaan asti.

Liikenteen verotuotot

Liikenteen verotuotot laskemassa ja tulojen korvaajaksi rinne mainitsee polttoaineiden verojen noston... Aika pehmeäksi on antin pää mennyt.

Mitäpä jos karsisi kulujakin

Mitäpä jos karsisi kulujakin välillä? Veroja ei voi loputtomiin korottaa kun maksukyky loppuu näin pieneltä kansalta.

Tarkoittanee, jotta

Tarkoittanee, jotta liikeenteen veroista ei luovuta? Joten sähköautoihinkin tulee myös käyttövoimavero ja lisäksi sähköveroon kunnon korotus? Kirpaiseehan se kaikkia sähkönkäyttäjiä, mutta kaikkien pitää osallistua, jotta hallitus voi tuhlata omiin tyhmyyksiinsä?

Unohtui loppukaneetti; se on

Unohtui loppukaneetti; se on Rinteellä outo tuo järjenjuoksu, kun ei kertakaan ole sanonut, että menoja voisi karsia, kun tulot eivät riitä? Niin tekee normaalisti muut ihmiset/kotitaloudet?

Enpä tiedä, voiko Rinteen

Enpä tiedä, voiko Rinteen kohdalla mistään järjenjuoksusta ja normaalista ihmisestä puhua. Ihan jotakin muuta se on, mikä nähtiin jo silloin kun syrjäytti Urpilaisen ja harjoitteli ministerin hommaa. Tuo on vaan tavallinen ay-juntta, joka ei oikein menestynyt sielläkään jonkun taloussotkun vuoksi?

Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Paljon olisi ollut talousasioissa oppimista ennen suuria puheita.

Ensimmäinen kerta kun

Ensimmäinen kerta kun vasemmiston edustaja sanoo sen selkeästi; verojen korotus pienentää verokertymää.

Miksi pääministeri ei puhu

Miksi pääministeri ei puhu mitään hallituksen tärkeimmästä tavoitteesta työllisyysasteen nostosta 75 %:iin. Kaikki tähänastiset hallituksen toimet ovat laskeneet työllisyysastetta. Miten on niin vaikeaa toimia kuten Ruotsissa ja Tanskassa, jossa ollaan kohta lähempänä 80 %:a.

Vasemmistolla kaikkiin

Vasemmistolla kaikkiin ongelmiin vain yksi lääke; nostetaan veroja. Suomessa kehittyneiden maiden tasaisin tulonjako verojen ja tukien jälkeen (OECD:n ja Eurostatin mukaan). Työ ei kannata, tsillailu kannattaa kun vapaa-aikaa ei veroteta. Kiitos vasemmiston.

SAK esitti jo tammikuussa

SAK esitti jo tammikuussa 2013 puheenjohtaja Lylyn suulla Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että ” Kun metsänomistaja muistaa, että vero tulee taas maksuun, hän hoitaisi metsää ja myisi puuta aktiivisemmin". Miksi ei samalla logiikalla lätkäistä uusia veroja työttömille eli Kun työtön muistaa, että vero tulee taas maksuun, hän hoitaisi ammattitaitojaan ja myisi työtään aktiivisemmin.

Suomen niemen 5 miljoonaa

Suomen niemen 5 miljoonaa ihmistä jos lopettaisi hengittämisen, niin ei sillä maapallon ilmaston lämpötilaan oikein mitään merkitystä olisi. Toivottavasti puhuttaisiin siitä miten päästään noin 80%:n työllisyysasteeseen, joka tämän hyvinvointivaltion rahoittamiseksi tarvitaan. Puhuttaisiin niistä päätöksistä, jotka tuohon 80%:in veisivät. Puhuttaisiin hyvinvointivaltion tulevaisuudesta jolloin vanhuksia on tuplasti enemmän suhteessa työssäkäyviin kuin nyt, kun korot normalisoituvat 3-5 %:iin, kun työkykyisiä nuorisosta kolmannes ei osallistu hyvinvointiyhteiskuntaa eli työelämään, kun nettomaahan muutto on puhdistanut Suomen niemen kyvykkäimmistä hyvinkoulutetuista nuorista, kun vapaa-aikaa maksimoidaan koska työ ei margianaaliverotuksen ja tulonsiirtojen vuoksi kannata, kun valtaosa keskituloisista saa asumistukea, kun maahanmuuttajien työllisyysaste on puolet verrattuna Suomessa syntyneihin, kun kaikki koulutus on ”maksutonta” ja tuottaa maistereita suoraan työttömiksi, kun maassa on vain yksi totuus tuloerojen edelleen kaventamisen tarve (vaikka ne jo tasattu tehokkaimmin kuin missään muualla), kun Joseph Stigliz tulee jälleen demareiden ja vasemmistoliiton kutsusta neuvomaan mitä pitää tehdä kuten aikoinaan neuvoi Venezuelaa nousemaan hyvinvointivaltioksi, toisin näyttää käyvän.

Tutkimus osoitti että kun on

Tutkimus osoitti että kun on vieraskielinen nimi työnhakijalla niin ei kutsuta edes työhaastatteluun.Suomalainen työnantaja ei ole valmis palkkaamaan maahantulijoita. Mitä se käytännössä tarkoittaa muuta kun että Suomessa on kymmeniä tuhansia ihmisiä perheineen jotka ei ikina elätä itsensä työllä vaan jäävät yhteiskunnan elätettäväksi.Miten hyvinvointivaltiomme kestää tämän , ei mitenkään.Ottamalla lisää lainaa sekä tasataan tulot köyhdyttämällä pieni ja keskituloisten työssäkäyvien ihmisten ja eläkeläisten ostovoimaa.

Mitäpä jos alettaisi

Mitäpä jos alettaisi kouluttaa työnantajille suvaitsevaisuutta ja avarakatseisuutta jotta rekrytöinti alkaisi sujua ihmismäisesti? Voisiko Eteläranta-10 aloittaa?

Mitä sitten jos yrittäjä

Mitä sitten jos yrittäjä haluaa itse päättää ketä yritykseensä palkkaa.Pakotteilla ei yhteiskunta pyöritetä vaan yrittäjyydellä ja työmoraallla.

Kirjoitinko mitään

Kirjoitinko mitään pakottamisesta? En, vaan siitä, että työnantajatkin oppisivat suvaitsevaisuutta ja avarakatseisuutta ennakkoluulojen ja umpimielisyyden tilalle. Siitä, että oppisivat kohtelemaan ja kohtaamaan ihmisiä ihmisinä.

Täällä taas myyry

Täällä taas myyry provoilemassa, pahaksi pääsyt tuo kognitiivinen dissonanssi sinulla, kokeile nyt helpotusta Festingerin tutkielmasta, josko auttaisi?

Suvakithan tästä keissistä

Suvakithan tästä keissistä enää puuttuu.

Suvaitsevaisuutta kaivataan

Suvaitsevaisuutta kaivataan monessakin paikassa, eritoten tässä asiassa jos ja kun työnantajat tylyttävät ihmisiä pelkästään nimen perusteella.

Moni tuossa yllä kaipaa

Moni tuossa yllä kaipaa kuluissa säästämistä. Toki sellaisellekin olisi tilaa. Voitaisi vaikka luopua suurelta osin ääliömäisistä armeijan hävittäjä- ja korvettikaupoista. Vähempikin ja tarkoituksenmukaisempi riittäisi. // Samaten voitaisi luopua monista yritys- ja maataloustukiaisista sekä kannustaa heitä kepin ja porkkanan yhdistelmällä. Esimerkiksi ympäristön saastuttamisesta vesistöihin huuhtoutuvilla lannotteilla pitäisi myös haittaverottaa. Samaten turhista kuljetuksista joissa tavaraa siirrellään turhaan paikasta toiseen kumipyörillä kun ympäristöystävällisempiä rautapyörä- ja laivakuljetuksiakin olisi käytettäväksi. J.n.e. // Mitä tuloihin tulee niin monia hyväosaisille ja yrityksille annettuja helpotuksia voisi perua. M.m. varallisuusveron voisi pakauttaa. Samaten listaamattomien yhtiöiden omistajien messevät verohelpotukset poistaa. J.n.e. // Myös osana kikyttelyä tehty palkkaperusteisten sosiaalimaksujen jakomuutoksen voisi perua jolloin työntekijöille tuleva lisäraha menisi suoraan kulutukseen ja siten verotettavaksi m.m. ALV:lla työllisyysvaikutusten ohella.

vielä tähän lisäksi kun

vielä tähän lisäksi kun työehtoshoppailu lisääntyy verotettavat tulot puoliintuu ja tuloverokertymä romahtaa neljännekseen entisestä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat