Puheenaihe

"Maa ei pelastu työssäkäyvien köyhien määrää lisäämällä" – Antti Rinteen postilausunnosta repesi riita

Kuvituskuva.

JOHANNA ERJONSALO

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU ei innostu pääministeri Antti Rinteen (sd.) ehdotuksesta helpottaa postilaisten kaavailtuja palkanalennuksia tuntuvalla kertakorvauksella.

– Posti on pitkään hakenut palkanalennuksia palkkoihin ja yhtä kauan PAU on taistellut niitä vastaan ja taistelee jatkossakin, ammattiliitto toteaa Twitterissä.

– Tämä maa ei pelastu työssäkäyvien köyhien määrää lisäämällä. Kertakorvaus ei ole ratkaisu tähän asiaan, PAU paaluttaa.

 

Palvelualan työnantajien Palta ei halua ottaa kantaa Rinteen julkituloon, sillä alan työehtoneuvottelut ovat vasta käynnistyneet.

– Myös Postin palveluilta odotetaan nopeutta, joustavuutta ja kilpailukykyistä hintaa. Siksi neuvotteluissa on löydettävä rakenteellisia muutoksia, jotta töitä olisi myös jatkossa, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto toteaa.

 

PAUn ja Paltan neuvottelut viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksesta käynnistyivät maanantaina. Ennen neuvottelujen alkua julkisuuteen nousi pakettilajittelijoiden tilanne, kun Posti siirsi heidät liikkeenluovutuksessa Posti Palvelut Oy:hyn tarkoituksenaan soveltaa heihin aiempaa halvempaa työehtosopimusta.

Neuvotteluissa Palta katsoo, ettei sillä ole mahdollisuutta neuvotella näiden 700 henkilön osalta, koska Posti Palvelut Oy ei ole sen jäsen.

 

Posti on laajentamassa palkanalennuksia jopa 8 000 postilaiselle, paljasti Helsingin Sanomat keskiviikkoaamuna. Heistä ainakin osan työnantajaa Palta mahdollisesti edustaa.

PAU edellyttää, että myös pakettilajittelijoiden työehdot tulevat tes-neuvotteluiden piiriin. Neuvottelujen on määrä jatkua 26. syyskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (31)

Kommentit

PAU on ihan oikeassa.

PAU on ihan oikeassa. Köyhyyden lisääminen lisää vain köyhyyttä. Samalla se auttaa omistajiakin vain samalla tavalla kuin housuun ku**minen lämmittää talvipakkasella. Hetkeksi on lisää jaettavaa omistajille mutta jatkossa on löydettävä lisää leikattavaa sillä kysyntä ei lisäänny. Mitä enemmän palkkoja leikataan, sitä vähemmän leikkauksien kohteeksi joutuneet ostavat ja sitä vähemmän on paketteja kuljetettavaksi. Nämä Eteläranta-10:n sankarit elävät kuin viimeistä päivää ja huomenna heinäsirkat, tulvat ja maailmanloppu.

tää on vasta alkusoittoa jos

tää on vasta alkusoittoa jos menee läpi odottaa muita sama kohtalo jos ei matalempaa sopimusta löydy niin perustetaan uusi liitto johon ne tehdään,millä tämmönen liitto palkkaa työntekijöitä kun näistä pienistä palkoista ei juuri rahaa kerry vai tuleeko rahoitus jostain muualta,jos duunareita aletaan siirtelemään moiseen halpatyöliittoon niin ei kyllä jäsenmaksuja kannata maksaa vaan ytk on ainoa oikea suunta.loppupeleissä tosin kaatuu myös sak kun ei ole maksajia

Mitenköhän keltainen YTK

Mitenköhän keltainen YTK puolustaisi postilaisten oikeuksia? Luotan enemmän heidän yhteiseen voimaansa PAU:n kautta ja muiden liittojen solidaariseen tukeen. // Lienee toki totta, että tämä(-kin) valtionyhtiön toimi on Eteläranta-10:n koekampanjaa. Hehän ovat jo vuosikymmeniä pistäneet julkisen puolen omistamia firmoja koekaniineina kokeilemaan härskimpiä temppuja. Sen jälkeen kokemusten opettamana vasta toimineet niissä paikoissa joissa heidän omistajiensa rahat ovat kiinni. // Siten tässä tapauksessa PAU ansaitsee kaikkien tuen jotta Eteläranta-10 edes tällä kertaa pysäytetään. Kyseessä pitäisi olla ay-liikkeen yhteinen taistelu kaikille yhteisen asian puolesta.

jos liitolla ei ole maksavia

jos liitolla ei ole maksavia jäseniä ei ole liittoakaan

Niiinpä, siis kaikki

Niiinpä, siis kaikki kipinkapin liittoihin.

Maallisen mammonan ahneet

Maallisen mammonan ahneet omahyväiset ja mukavuudenhaluiset työnvieroksuja-johtajat eivät pahemmin ajattele muutakuin mammonaa ja mukavaa eloa.Maailmaa heillä ei ole tarkoitus pelastaa.Pihalle vaan ahneet johtajat, heissä ei Suomi menetä yhtään mitään. Ulkomailla heillä ei ole kovaa kysyntää,naurettava ajatuskin että heitä tarvittaisiin ulkomailla, Suomalaisia laiskimuksia.

Kaikkessa vertailussa Suomi

Kaikkessa vertailussa Suomi on huonoin maa Pohjoismaissa.

Kappas ei niin ja sitten

Kappas ei niin ja sitten vielä tuodaan ulkomailta lisää köyhiä kuormittamaan siaaliturvajärjestelmää. Tuntuu, että maa halutaan tarkoituksellisesti upottaa.

Maa ei rikastu myöskään

Maa ei rikastu myöskään Afrikan, Lähi-idän eikä Keski-Aasian köyhien maahantuonnilla. Vaurautta syntyy vain työtä tekemällä, ei rahaa jakamalla. Tämän kun saisimme vihervasemmistolaisten kalloon, Suomi voisi pelastua.

Raha annettuna sellaiselle

Raha annettuna sellaiselle joka sen heti käyttää jokapäiväiseen elämäänsä elvyttää ja vauhdittaa talouselämää luoden työpaikkoja. Rahan antaminen ennestään rikkaille vie sitä pois kansantalouden kierrosta veroparatiiseihin ja finanssispekulointiin. Mutta rahan kiertäessä kansantaloudessa syntyy työtä ja toimeentuloa joka luo lisää työtä ja toimeentuloa. Se on melkein perpeetum mobile.

Siinähän tapauksessa

Siinähän tapauksessa työttömyyskorvausten kaksinkertaistaminen suomalaisille sais talouden raketoimaan!!!

Tuskinpa riittäisi

Tuskinpa riittäisi "raketoimaan" mutta jonkinlainen positiivinen vaikutus silläkin olisi kun rahat menisivät työttömillä kulutukseen ja tuotantoa, etenkin elintarvikkeiden, tarvittaisi lisää. Sen sijaan työn teettämisen kunnollisella palkalla saisi monenlaisia vaikutuksia aikaiseksi. Sillä olisi sekä kulutusta ja sitä kautta tuotantoa lisäävä vaikutus että se rakentaisi mielikuvaa toimivasta taloudesta joka aiheuttaisi vetovoimaa tuotannolliseen toimintaan, m.l. haluja lähteä laajentamaan yrityksiä ja perustamaan uusia kasvaville markkinoille. Ennen kaikkea se loisi ihmisille tulevaisuudenuskoa panostaa oman elämänsä parantamiseen muutenkin, investoimaan niin elämisen infrastruktuuriin, joka luo kulutusta, kuin elämisen laatuun, joka luo myös esimerkiksi kulttuurin y.m. kulutusta joka luo myös työtä ja työtä. Kyseessä olisi ruotsalaisen taloustieteilijän , sosiologin ja Nobel-palkitun Gunnar Myrdal:n (1898-1987) kehittämä n.s. "hyvän kehä" (https://parantavakokosielu.blogspot.com/2010/03/hyvan-keha.html).

Oletko vain huomannut, että

Oletko vain huomannut, että taloudessakin on ikään kuin "kitkaa" eli rahaa poistuu kierrosta enemmän kuin sinne tukina syydetään ja tuloksena on velkatalous aivan niin kuin Suomi jo on. Onhan noita taloustieteilijöitä ollet jos monenmoista. Itselleni tulee mieleen sellainen nimi 1800 -luvulta kuin Karl Marx.

Rahaa tuotannollisesta

Rahaa tuotannollisesta taloudesta katoaa lähinnä finanssispekulaatioihin. Silloin asialla eivät ole työttömät, pienipalkkaiset, pieneläkeläiset tai valtio, kunnat y.m.s. vaan kapitaalien omistajat jotka siirtävät finanssikapitalismin oloissa heille kasaantuvia kapitaaleja pois raha->työ->raha -kierrosta raha->raha -kiertoon. // Mitä velkatalouteen tulee niin nykyisessä taloudessa likipitäen kaikki raha on velkaa sillä se syntyy fiat-rahalla n.s. lainanlaajennuksen kautta: yksityiset pankit lainatessaan rahaa luovat sitä sillä niiden vakavaraisuutensa ei kata kuin pienen murto-osan uloslainauksen määrästä.

Meitä on aivan liian vähän ja

Meitä on aivan liian vähän ja väki senkun vähenee kun syntyvyys on kääntynyt laskuun. Eläkkeille ei löydy maksajia kohta, eikä kulutus lisäänny, kun väki ikääntyy ja köyhtyy. Jostain pitäisi keksiä nopeasti lisää väkeä. että täällä homma pyörisi. Palkanalennukset ovat vasta alkusoittoa kaikelle.

Ei se siitä johdu. Täällä on

Ei se siitä johdu. Täällä on jo ennestään liian vähän töitä, koska työnteon ulkopuolella on yli puolimiljoonaa suomalaista. Suomessahan on vihervasemmistolaiset piirit suorastaan ajaneet vientiteollisuutta pois maasta lähinnä Kiinaan ja täten nykyisin ollaan pysyvässä velkaantumistilassa. Viherhömppäveroilla köyhdytetään kansaa jatkuvasti lisää. Olemme syöksykierteessä alas ja se johtuu typerästä politiikasta maassamme, ja sama typeryys tavalla tai toisella tuntuu vaivaavan koko Eurooppaa.

Jos Suomi haluaa olla EU:n

Jos Suomi haluaa olla EU:n jäsen, niin palkkojen on pakko joustaa alaspäin. Koska meillä on yhteisvaluutta. Raaka-aineiden hinnat joustavat, mutta ei työn hinta. Kannatan EU:n yhteistä minimipalkkaa.

Eu.n yhteinen tai Suomen oma

Eu.n yhteinen tai Suomen oma minimipalka laki olisi kyllä tarpeen ja palkataso tulisi olla selainen että sillä tule toimeen ilman yhteiskunnan tukia. Silloin valtion ja kuntien menot laskisi ja veroja ei tarvisi joka vuosi nostaa. Lisäksi tulisi tarkaan käydä läpi valtion ja kuntien menot ja karsia sieltä ne erät jotka nyt menee jollekin ilman mitään todellista vastinetta. Esim. tutustumis matkat johokin jokainen tekisi omaan piikin jos katso tarpeeliseksi ja muuten voisi netin kauta tutustua. Erilaiset tilaisuudet joissa syödään ja juodaan kalliisti tulisi olla myös oma kustataisia tilaisuuksia. Eri firmojen valtuutetuile ja kansaedutajille antamat kaikki hyödyket myös kahvitarjoilu tulisi olla verotettavaa täysestä arvostaan. Kun kerta firma ne kuitenkin verotuksesa vähentää-. Nämä kun selvästi on lahjuksia jonkun asian puolesta .-

Suomen Maa pelastuu muslimien

Suomen Maa pelastuu muslimien sosiaaliturvalla? Saksalaisen yliopiston sosiologian professorin mukaan yksikään Euroopan maa ei ole onnistunut muslimeiden kotouttamisessa.Hän on tutkinut 20 vuotta muslimiväestön sopeutumista Eurooppaan.Loppupäätelmä on lohduton:Islam ei käy yksiin länsimaisen demokratian kanssa.Muslimit integroituvat yhyeiskuntaan huonommin kuin muut maahanmuuttajaryhmät.Valtaosa muslimeista on sitä mieltä, että uskonnolliset säännöt ajavat uuden kotimaan lainsäädännön ylitse.Sharialaki ym.Yli puolet ei halua ystävystyä seksuaalisesti poikkeavan kanssa ja puolet vierastaa juutalaisia.Fundamentalistinen Islamismi on kaikkea muuta kuin marginaalinen ilmiö Euroopassa.Nainen ei voi osallistua täysipainoisesti työelämään , muslimien syntyvyys o korkea ja lasten koulutukseen ei panosteta.Arvostukset siirretään seuraavalle sukupolvelle.Vantaa ja Espoo kasvaa muslimeilla. Arabiankielisten määrä kasvaa ja väestöstä näkee Islamistien määrän .

Suomessa ainakin tataarit

Suomessa ainakin tataarit ovat sopeutuneet ja kotiutuneet ihan hyvin. Ja monet muutkin. Kyse on enemmänkin siitä annetaanko ihmisten asettua aloilleen ja onko heillä näköala paremmasta tulevaisuudesta. Ahdistelu ja syrjiminen herättää aina vastareaktioita mutta suvaitseminen ja sopuista yhdessä eläminen aiheuttaa sopeutumista ja keskinäistä suvaitevaisuutta sekä opettavaista uteliaisuutta erilaisuutta kohtaan. // Meidän suurin ongelmamme on, että meillä on ihmisiä jotka kokevat saavansa etua erilaisten syrjimisestä ja etenkin siihen yllyttämisestä. Ohjaahan sellainen ihmisten oikeutettua tyytymättömyyttä sen oikeista aiheuttajista, taloudellisesta eliitistä, puolustuskyvyttömien jonkin sortin erilaisuutta edustavien niskaan jolloin oikeat syylliset saavat nukkua yönsä rauhassa.

Hyvä näkemys! Juuri näitä

Hyvä näkemys! Juuri näitä toisten sortajia on tullut jo aivan liikaa maahan. Heille on annettu kaikki mahdollisuudet hyvään elämään, koulutukseen ja kulttuurinsa säilyttämiseen keskuudessaan. He ovat saaneet asettua aloilleen ja heille on luotu näkymiä, joiden tarpeesta aivan aiheesta muistutat. Mutta mitä he ovat tehneet? Useimmat kaukoidästä tulleet ovat sopeutuneet yhteiskuntaan ja liittyneet siihen täysin myös sen kehittäjinä. Saammekin lukea mm. monista vietnamilaisista, jotka ovat menestyneet yrittäjinä käytännön töissä ja tekniikan alalla. Tällaiset toivotut maahanmuuttajat ovat kuitenkin tyystin toista maata kuin lähempää tai kokonaan toiselta mantereelta tulleet täysihoidokit, joista merkittävä osa täyttää rikostilastojen yläpäätä osoitettuaan hallitsematonta ja rangaistavaa kiinnostusta naisväen siihen toiseen päähän. Lisäpalkkiona heille tarjotusta elatuksesta ja loputtoman kalliista kotouttamisesta tulevat ne lukemattomat rikokset ja häiriöt, joiden luetteluun tämä koko lehti ei riittäisi.

Nyt taisi mennä nimimerkki

Nyt taisi mennä nimimerkki Trimolta pahasta n.s. tahallisen väärinymmärryksen puolelle. Nuo toisten sortajat ovat ihan kotoperäinen laji älämölöstelijöitä ja heidän perässäjuoksioitaan. Heidän toimeksiantajansa löytyvät myös ihan meikäläisten kapitaalien omistajista eli niistä jotka Eteläranta-10:n kautta vievät meidän työpaikkamme "suotuisan kustannustason maihin" tai ainakin shoppailevat "sopivia" TES:ia sekä leikkaavat meidän sosiaaliturvamme, terveydenhuoltomme ja koulutuksemme mutta laittavat populistit pitämään älämölöä erilaisia ja vielä heikommassa asemassa olevia vastaan.

Rinne sekaantui , taas ,

Rinne sekaantui , taas , hänelle kuulumattomiin asioihin ( osakeyhtiön päätösvalta on yhtiön hallituksella ) heitti ajatuksen kuin entisen vappusatasen kertakorvauksesta postilaisille , mistä vaan rahat? ja yksi kertakorvaus ei kauan lämmitä, kyllä rahan vaatijoita riittää, jos Rinne ja hallitus lupaavat joka suuntaan lisäpalkkaa, ei hyvältä näytä nykyisen hallituksen taival, paljon luvataan, mutta rahojen tulo aina siirretään eteenpäin , ihankuin vappusatanen.

Viime kädessä yhtiökokous

Viime kädessä yhtiökokous päättää taas hallituksesta. Posti on valtionyhtiö ja siellä päätösvaltaa käyttää valtio.

Ei sivusta silti pidä

Ei sivusta silti pidä huudella. Tosi typerää, vaan asiat pitää hoitaa yhtiökokouksen kautta niin, että muodostuu mieleinen hallitus, joka sitten valkkaa sopivan toimitusjohtajan. Mutta eihän vasemmistolaiset mistään yhtiöasioista tajuu, uskovat vaan joihinkin neuvostoihin joita sovieteiksikin on kutsuttu.

Jos firmalla on yksi omistaja

Jos firmalla on yksi omistaja ja se kertoo toimivalle johdolle miten tulee toimia, se ei ole sivusta huutelua vaan omistajaohjausta. Johdon vaihtaminen tulee harkittavaksi jos se ei omistajaohjaudu. // Olisi tietysti parempi jos johto osaisi ohjata itseään ilman, että omistajan on kerrottava julkisuuden kauttakin tahtonsa. Mutta tälläisissä tilanteissa joissa johdon toilailut ovat tulleet julkiseen yleiseen keskusteluun, ei voi välttää ratkaisujenkin tulevan yleisön tietoon. Se on suorastaan välttämätöntä jotta julkiseen omistajaan kansalaiset voivat luottaa. Sitä sanotaan läpinäkyväksi hallinnoksi ja sellaista on talouselämässämme aivan liian vähän, samoinkuin demokraatiaa muutenkin.

Jos ja kun kertakorvaus

Jos ja kun kertakorvaus toteutetaan tyyliin, "vappusatanen" niin sen ostovoima on lähes merkityksetön?

Kyllä palkaa tulee joka

Kyllä palkaa tulee joka firman maksa sen verta että toimeen tule ilman yhteiskunnan tukia. Jos työstä ei kannata maksa tuota tehkööt sen sitten firman omistaja tai johtaja joka kuitenkin kuitaa reilun tilin. Kun on selvä että Suomeesa monen työt teetäminen jatkossa ei onnistu edes silläkään että valtio tukisi firma maksamalla palkan kokonaan. Siksi tuleekin varauta siihen että osa etsii työtä jatkuvasti ja tekevät satunnasesti päivän silloin kun jossakin firmassa tulee ylipääsemätön tilanne ja on pako maksa jopa työnkin tekemisestä. nyky johtajat ei herkästi palkaa ketään aina tulisi saada ilmainen mies työkokeilun tai harjoitelun kun työtä on tehtäväksi. Siksi tulisikin työkokeilu ja harjoitelu sopimuksia muutaa siten että firma palkaa yhtä moneksi päiväksi vähintän kun työkokeilu tai harjoitelu kestää. Ja joka toinen viiko olisi näin firman maksetava täysi sopimuksen mukainen palka työstä. näin nämä yhteiskunnan riistäjät jotka otaa vain ilmaisen työntekijän jäisi pois.

Kuka maksaa verot? Rikkaiden

Kuka maksaa verot? Rikkaiden ja firmojen ei tarvitse enää maksaa, pienipalkkasten rahoista ei jää jaettavaa ja lisäksi he tarvitsevat suoraa yhteiskunnan tukea eli yritystukea.

Amerikan mallia;

Amerikan mallia; työssäkävijät asuvat autoissa, vuokrat nousevat hurjaa vauhtia vailla säännöstelyä, asumistukia ei ole ,viikon vuokran viivästyksen jälkeen häätö raa,asti pihalle jopa asevoimin.Mitään etujärjestöjä ei ole ajamaan työssäkävijän palkka ja työehtoja saati irtisanomisuojia.Kun työssäkävijä sairastuu, kaikki tulot menevät lääke- hoito-lääkärikuluihin ja lopputili sairastamisen takia.Kun rahaa ei ole enää sairaskuluhin, jäät hoidotta.Hammashuolto niin kallista, että siihen ei ole varaa, hampaat mätänevät suuhun.Kokoomuksen politiikka pyrkii Amerikan malliin, jossa kaikki terveyspalvelut, vanhuspalvelut,ostetaan yksityisshenkilöinä kalliilta yksityislääkäreiltä ja terveysaaemilta.Kenellä eiole omaisuutta tai säästöjä , jää hoidotta. Hoivakodit rahastavat vanhuksen tilin ja säästöt tyhjäksi ennen kuolemaa. Jokainen sängynnosto ja syöttölusikallinen veloitetaan erikseen.

Tästä olen nimimerkin "Hanki"

Tästä olen nimimerkin "Hanki" kanssa samaa mieltä. Tosin kyseessä ei ole Amerikan malli vaan USA:n malli sillä Amerikka on manner joka ulottuu Tierra del Fuegosta Qikiqtaaluk:iin. Esimerkiksi erinomainen kuubalainen terveydenhoitojärjestelmä on ameriikkalaista, samaten kanadalainen j.n.e.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat