Puheenaihe

Matti Nykäsen Pia-leski pelkää menettävänsä kotinsa – Seiska: Nykäseltä jäi velkoja, joista leski ei tiennyt

Matti Nykänen kuoli 55 vuoden ikäisenä.

Pasi Huuhtanen

Helmikuussa kuolleelta mäkilegenda ja laulaja Matti Nykäseltä jäi maksamattomia velkoja, kertoo Seiska.

Lehden mukaan velat tulivat yllätyksenä Nykäsen leskelle Pia Nykäselle.

Lehti kertoo, että Pia Nykänen pelkää nyt menettävänsä Joutsenossa sijaitsevan kotitalon, jonka hän ja Matti ostivat viisi vuotta sitten.

Seiskan mukaan asunnon kohtalosta puhuttiin Nykäsen omaisten kesken perunkirjoitustilaisuudessa tänä kesänä, mutta asiasta olisi ollut jonkinlaisia erimielisyyksiä.

Pia Nykäsen mukaan taloa ei ole määrä jakaa, ja hän voi jäädä siihen lesken oikeudella asumaan. Toisessa vaakakupissa painaa omaisten halu myydä talo velkojen maksamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Kuolinpesä voi hakea julkisen

Kuolinpesä voi hakea julkisen haasteen kaikille velkojille, jotta tiedetään kelle kaikille vainaja on velallinen. Kuolinpesä vastaa vainajan veloista . Vainajan velat jaetaan ennen kuolemaa hankittuihin ja kuoleman jälkeen. Kuoleman jälkeisiin vainajan tililtä maksettaviin kuluihin kuuluvat kaikki hautaukseen liittyvät kulut. Omaisen maksettavaksi periaatteessa ei kuulu vainajan eläessä hankkimat velat . Mikäli velat ovat menneet ulosottoon ennen kuolemaa, kuolinpesä maksaa vainajan omaisuudesta . Kuolinpesä voi hakea velat konkurssiin .

Ulosotto ja verottaja ei voi

Ulosotto ja verottaja ei voi kiertää.

Kuolinpesä tosiaan vastaa

Kuolinpesä tosiaan vastaa vainajan veloista, jos kuolinpesä todetaan varattomaksi niin velkojat ei saa mitään. Mutta vanhat velat eivät kuulu puolison hoitaa jos ei ole nimeä paperiin laittanut.

Jos ei illan ejp-päävoittaja

Jos ei illan ejp-päävoittaja piffaa, toimivatko nämä fund me -systeemit Suomessa? Matti oli ja on monelle niin rakas, että äkkiäkös vanhat velat yhteisvoimin hoidetaan.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat