Puheenaihe

Jopa 250 työpaikkaa voi hävitä – OP aloittaa isot yt-neuvottelut

OP:n mukaan yt-neuvotteluissa haetaan toimintamalleja, joka lisää työntekijätiimien itseohjautuvuutta.

Else Kyhälä

Pankkikonserni OP aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa suurimmillaan 250 henkilön vähentämiseen.

Neuvottelut liittyvät toimintatapauudistukseen pankin keskusyhteisössä. OP:n mukaan uudistuksella "ketteröitetään" toimintoja nyt yrityspankki- ja vakuutusliiketoiminnoissa.

Samaa muutosta on viety vuoden alusta läpi keskusyhteisön vähittäispankkitoiminnossa sekä kehittämis- ja teknologiatoiminnossa.

Yt-neuvottelut alkavat 26. elokuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa, elleivät osapuolet pääse sopuun aiemmin. Neuvottelut koskevat noin 3 000 henkilöä.

OP:n mukaan irtisanomisuhan alla olevat voivat saada uutta työtä tehtäviin, joita pankkiin on samalla syntymässä.

– Tavoitteemme on siirtyä vaiheittain koko keskusyhteisössä ketterään toimintamalliin, jossa puramme hierarkiatasoja, tuemme tiimien itseohjautuvuutta sekä varmistamme toimintamme sääntelynmukaisuutta. Uskomme, että uusi toimintapa tuo myös kulusäästöjä, kommentoi OP Ryhmän henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi tiedotteessa.

Yt-neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

Ja työvoimapula kalvaa maata

Ja työvoimapula kalvaa maata rotan lailla. Joko syynä on disinformaatio matutksen puolesta tai sitten yritykset vain eivät osaa palkata, koska monissa suomalaisissa firmoissa on varsin idioottimainen johto, mikä heijastuu myös yhtiön toimintaan ja rekrytointiin.

Tarvitaan kilpailukykyloikkaa

Tarvitaan kilpailukykyloikkaa. Jos tekisimme kaikki töitä yhteisen Suomen rakentamiseksi ja olisimme valmiita kilpailukyvyn nimissä tekemään sunnuntainakin töitä entisellä kukausipalkalla, ei näitäkään irtisanomisia olisi tarvittu. Jokainenhan tienaisi yhtä paljon kuin ennenkin eli kyse on vain suomalaisten työntekijöiden ahneudesta.

Näin suomi nousuun.Pääjehu

Näin suomi nousuun.Pääjehu LanttiAntin 75% työllisyystavoite kusee pahemmankerran.

OP pyrkii samankaltaiseen

OP pyrkii samankaltaiseen tuottavuusloikkaan minkä IF teki jo vuosia sitten. Sorry vaan OP, olette huikeasti jäljessä.

Ja palvelut sen mukaisia.

Ja palvelut sen mukaisia.

En yhtään ihmettele, jos OP

En yhtään ihmettele, jos OP jatkaa kuukausi maksujen nostamista asiakkaat vaihtaa pankkia halvempaan pankkiin. Niin mäkin tein OPn edellisen noston jälkeen, jossa OP nosti kuukausi maksuja yli 1€ kertaheitolla. Nykyisin olen S-Pankin tyytyväinen asiakas 0€/kk kuukausi maksuilla.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi