Puheenaihe

Tivi: Visa-korteissa vakava haavoittuvuus – tili tyhjäksi ilman pin-koodia

Lähimaksu on hygieeninen tapa maksaa ostoksia. Sitä käytettäessä pin-koodia ei tarvitse näppäillä niin usein maksupäätteeseen.

Pirjo Kamppila

Visa-maksukorteista on löydetty haavoittuvuuksia, joita hyödyntämällä pin-kooditonta lähimaksua voisi väärinkäyttää vakavin seurauksin.

Tietoturvayrityksen tutkijat löysivät tavan, jolla Visa-korttien lähimaksurajat voi ohittaa kokonaan. Asiasta uutisoi muun muassa Tivi, jonka siteeraama Computer Weekly kirjoittaa, että uhrien tilit voisi tyhjentää täysin, vaikka maksukortin pin-koodi ei olisikaan tiedossa.

Positive Technologies -tietoturvayrityksen tutkijat onnistuivat ohittamaan Visan turvaominaisuudet viiden suuren brittipankin korteilla. Tutkijoiden mukaan temppu on mahdollinen myös muissa maissa.

Turvaominaisuuksien ohittaminen onnistuu niin kutsutulla mies välissä -hyökkäyksellä eli kortin ja maksupäätteen välis tä yhteydenpitoa manipuloimalla, kertoo Tivi. Hyökkäyksen myötä kortilla voidaan ostaa yli lähimaksun enimmäissumman eikä maksua tarvitse varmentaa pin-koodilla.

Visalle kerrottiin korttien turvallisuusongelmista jo viime vuonna, mutta asia on edelleen korjaamatta.

Tivin mukaan petoksista kirjaa pitävä Action Fraud -palvelu kertoo, että lähimaksun käyttäjiltä varastettiin Britanniassa viime vuonna yhteensä 1,18 miljoonaa puntaa. Nousua edellisvuodesta on reippaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (6)

Kommentit

Yllätävää maassa jossa

Yllätävää maassa jossa lähiruokaa arvostetaan ja vasta lähimaksun mahdollistavaa summaa nostettiin sen helppuden takia... :-) - Visa kansainvälinen koko maailmassa, mutta ongelma varmasti vain täällä.

Mitäköhän Pietarin poika

Mitäköhän Pietarin poika yritti taas sanoa? Suomenkieli on taitolaji.

siks kai ku visa ei aio tehä

siks kai ku visa ei aio tehä tälle tsetti bamlaukselle mitää ku se ei elävässä elämässä niide mielest mahdollista. joku siis mättää

:-) Tuntuu olevan vaikea

:-) Tuntuu olevan vaikea kieli maassa, jossa Opiskelijan uuden kortin lähimaksu ominaisuudella hänen tililtään hävisi 180€ hänen vielä käyttämättä sitä kertaakaan. Poliisi kiitti Rikosilmoituksesta ja ilmoitti ettei tutki alle 400€ maksuvälinepetoksia. Eli näin myös hyvin iksinkertainen kieli, mutta nykyään juuri täälläkin vi..ttuilemalla kommentoitu Taitolaji juuri sen sisällä tapahtuvassa realistisessa elämässä. Visa ei todella tee mitään tälle kortin ja maksuvälinepäätteen välille tehtävien Tiedemiesten toteamiin todellisiin "juoksurahoihin" elettäkään.

Jos poliisi ei tutki alle 400

Jos poliisi ei tutki alle 400€ maksuvälinepetoksia, niin eikö laki pitäisi muokata sitten niin, että alle 400€ petokset ovat laillisia?

Siis herääkö nämä nyt jo

Siis herääkö nämä nyt jo todellisuuteen. Ihmettelin tota lähimaksua jo heti kun se tuli. Ei mitään järkeä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat